Ruim 70 deelnemers aan beweegestafette op Haagse Sneakerdag

19 September 2022, 16:28 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Valerie Kuypers

Vandaag vond de eerste Haagse Sneakerdag plaats, een initiatief van gemeente Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars met sportieve schoenen naar hun werkplek te laten komen.

De Haagse Sneakerdag heeft als belangrijkste doel om bewustwording te creëren en te laten zien welke eenvoudige stappen je kunt zetten om meer in beweging te komen.

Op het Spuiplein trapte wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport de eerste Haagse Sneakerdag af. Hij verruilde zijn nette schoenen voor een paar gepersonaliseerde sneakers met de skyline van Den Haag. "Wandelen tijdens een overleg, de trap in plaats van de lift, een gezonde lunchwandeling of vaker staan in plaats van zitten. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch schiet het er vaak bij in. Wij gaven vandaag het goede voorbeeld en hopen natuurlijk dat andere werkgevers dit hebben gevolgd."

Tekst gaat door onder foto.

Beweegestafette

Na een korte warming-up, verzorgd door sportschool High Five, ging er een beweegestafette van start. Met Bredemeijer op kop wandelde een groep ambtenaren naar Clubhuis De Mussen. Hier stond de tweede beweeggroep al klaar om het estafettestokje over te pakken. In totaal deden er zo’n 70 deelnemers mee aan de beweegestafette die na het stadhuis langs de volgende locaties ging: De Mussen, Playground Vermeerpark en Stadskantoor Leyweg. Het was een divers gezelschap aan wandelaars. Van organisaties als Tough Minds tot wandelaars van de Bas van de Goor foundation. En van studenten van het ROC Mondriaan tot cliënten van het Beweegloket.