Voorburgs Dagblad | Jazz Culinair viert eerste jubileum 5-7 juli

Jazz Culinair viert eerste jubileum 5-7 juli

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het culinaire jazzfestival Voorburg Jazz Culinair is klaar voor wederom drie dagen vol culinaire en muzikale hoogstandjes. In het weekeinde van 5-6-7 juli gaat het gratis festival op voor alweer de vijfde editie aan de Van Schagenstraat in het Voorburgse Huygenskwartier.

Initiatiefnemer 'Stichting Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg' ziet het festival als één van de hoogtepunten van het ruime aanbod van evenementen dat Voorburg tegenwoordig kent. Dit jaar staat er weer een hele fraaie programmering klaar, met opnieuw een tweede podium aan de kant van de Herenstraat (Hoogvliet Stage). Het hoofdpodium (Swinckels Stage) staat als vanouds op de hoek Parkweg/Van Schagenstraat. Op de zaterdag zullen ook op verschillende locaties in de Herenstraat jazzmusici hun muziek laten horen. Zie voor het totale programma vooral ook www.voorburgjazzculinair.nl.

Dit jaar is gekozen voor een nog grotere diversiteit met de Avant Garde Jazz van Jules Deelder en Boris van der Lek (incl. topband), Boogie Woogie Piano van Rob Agerbeek, gitaarwerk van Toine Scholten, Peter Jacobs en Theo van Niel jr., de blazerssecties van The Swing Kings en Flextones en nog veel meer!

'Al met al een zeer breed scala aan stijlen met Traditionele Jazz, Hard Bop, Gypsy Swing, Brazilian en Latin Vibes, Blues, Boogie Woogie, Loungy Grooves en American Songbook. ', zo vertelt Robbert H. Reijenga die met zijn bureau Evenemento verantwoordelijk is voor de muzikale programmering en in zeer nauwe samenwerking met het Ondernemersfonds Huygenskwartier medeorganisator is van het festival. Uiteindelijk zullen zo'n 12 bands op het festival spelen verdeeld over 3 dagen en de verschillende podia. Het wordt ook dit jaar weer gepresenteerd door Paul Beijerling, de Voorburgse jazzkenner bij uitstek.

Ook culinair is het programma compleet. Van oesters tot fritto misto en van pasta en flammkuchen tot entrecotes en hamburgers van de grill. Het is allemaal te krijgen van kleine tot grotere happen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. En tijdens Voorburg Jazz Culinair kunnen bezoekers gerust een glas wijn bestellen, want de deelnemende restaurants zorgen voor wijnen van topniveau. De 10 deelnemende bedrijven die samen zeven culinaire paviljoens en een bar bestieren zijn allen afkomstig uit het Huygenskwartier Voorburg.

Het gratis festival, een initiatief van Stichting Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg, wordt vrijdagmiddag 5 juli om 17.00 uur gestart en rond 17.30 geopend door wethouder Astrid van Eekelen en zal doorgaan tot zondagavond 19.00 uur op het podium aan de Van Schagenstraat. Programma en alle informatie over horeca en sponsors is terug te vinden op www.voorburgjazzculinair.nl.


Foto: Digitaal Dagblad