Zeldzaam gelijkspel voor Voorburg CC

23 July 2018, 09:45 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen Groen & Wit op het programma. In de afgelopen weken liet VCC zien ook zonder de geblesseerde overseas topbatsman Matt Smit wedstrijden te kunnen winnen. Deze keer liep VCC echter lange tijd achter de feiten aan. De zeer spannende wedstrijd eindigde in een gelijkspel (tie) en dat is in de cricketsport een zeldzaamheid.

G&W won de toss en verkoos te batten. Dat ging het Amsterdamse team aanvankelijk niet goed af; al snel sloeg fastbowler Brandon Glover toe. Vangen van Mohit Hingorani, Floris de Lange en Brandon Glover zorgden ervoor dat G&W na 16 overs op 53 voor 4 stond.

Voor het vijfde wicket werkte Groen en Wit echter aan een groot partnership, dat pas op 212 werd gebroken door Philippe Boissevain. In de resterende acht overs voegde G&W nog 42 runs toe, waarmee de teller op maar liefst 254 runs stond. Twee batsmen lieten hun beste seizoenprestatie uitgerekend vandaag aantekenen: Craig Andre Thyssen (116 runs) en Musa Ahmad (63 runs).

VCC-openers Tom de Grooth en Mohit Hingorani zagen deze keer geen kans een goede basis neer te leggen, omdat De Grooth al in de eerste over werd gebowld door de uitblinkende Raja Ali. Hoewel VCC daarna een tijd lang geen wickets verloor, scoorde het uiterst langzaam (9 voor 1 na tien overs).

Toen ook Bas de Leede zijn wicket verloor, begon het er somber uit te zien voor VCC. Steve Nottle en Mohit Hingorani lijmden de boel echter met een geweldig partnership van maar liefst 167 runs voor het derde wicket. Op een persoonlijke score van 88 werd Hingorani gevangen. Nottle ging door, nu met steun van Clayton Floyd, die direct twee zessen sloeg. Toen Steve (104) zijn century had bereikt, werd ook hij gevangen.

Door de trage start moesten er steevast zeven runs per over worden gescoord en dat was voor de staartbatsmen geen gemakkelijke opgave. Vier Voorburgers gingen run out in een uiterste poging scherp te runnen. Op de allerlaatste bal wisten Brandon Glover en Steffen Mulder een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dit ene puntje kan belangrijk zijn indien VCC onverhoopt nog wedstrijden mocht verliezen.

Eenvoudige winst op VVV

Een dag later kon VCC orde op zaken stellen: op zondag moest het vlaggenschip van VCC wederom richting Amsterdam. Tot nu toe had VVV niet echt indruk gemaakt in de competitie met tien punten uit dertien wedstrijden. Na gewonnen toss koos VVV voor batten. Bij een tussenstand van 32 runs voor het verlies van vijf wickets leek dat geen goede keuze. In de VCC-aanval blonken Brandon Glover (3 v 14) en Philippe Boissevain (3 v 24) uit. Dankzij enkele redelijke partnerships kreeg VCC toch nog met een target van 131 runs te maken. VCC-openingsbatsmen De Grooth en Hingorani batten echter rustig en geconcentreerd en maakten optimaal gebruik van de zwakke aanval en het slechte veldwerk van VVV. Zonder wicketverlies passeerde VCC de 130: 131 voor nul.