Voorburgs Dagblad | 'Waarde vrijwilligers is groot bij RKAVV'

'Waarde vrijwilligers is groot bij RKAVV'

mainImage
Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot (vierde van links) met naast haar RKAVV-bestuurslid Marcel Graffner en vrijwilligers van de club.

CDA Tweede Kamer lid Hanke Bruins Slot Hanke Bruins-Slot was gisteravond te gast bij RKAVV.  “Ik kom naast een informatieve rondleiding een bijeenkomst bijwonen hoe je vrijwilligers kunt behouden en enthousiasmeren”, legt het parlementslid uit. “Tevens is het belangrijk om vrijwilligers te waarderen voor al het mooie werk dat ze verrichten. Vanuit de Tweede Kamer ben ik woordvoerder Sport. Het CDA wil dat vrijwilligers meer erkenning en waardering krijgen. Ook is het belangrijk dat ze minder drempels ervaren. Ik ben daarom benieuwd of er landelijke regels zijn waar ik in mijn rol als Kamerlid een bijdrage aan kan leveren om die weg te halen”.

“De waarde van vrijwilligers is groot”, vervolgt Hanke Bruins Slot. “Kijk maar naar RKAVV. Zonder vrijwilligers zouden ze het niet kunnen redden. Dan zou de hele club stil liggen. Zo zijn er wekelijks een miljoen vrijwilligers actief in de sport. Zij verdienen de waardering". 


Door: Bart bakker