RKAVV Vrouwen beleven intense week

15 April 2019, 17:05 uur
RKAVV
Een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd.

In shock en met tranen in de ogen stond RKAVV VR1 vorige week op het trainingsveld. Een dramatisch sterfgeval binnen de directe vriendenkring van meerdere RKAVV meiden maakte voetbal even compleet onbelangrijk. Ook deze wedstrijd was het verdriet nog groot. Na een minuut stilte moest RKAVV de knop omzetten en zich focussen op de wedstrijd tegen Den Hoorn die op punt van beginnen stond.

Het recept van Den Hoorn is duidelijk: met fysiek spel de bal zo snel mogelijk naar voren rossen, er achteraan rennen in de hoop dat de bal achter de verdediging goed valt. RKAVV probeerde veel meer de voetballende oplossing te zoeken, maar speelde in balbezit te slordig en zette onvoldoende druk om de angel uit het spel van Den Hoorn te halen en zelf tot goed voetbal te komen. Beide ploegen waren echter aardig aan elkaar gewaagd en hadden meerdere kansen de score te openen. Zij verzuimden dat te doen, waarna een 0-0 ruststand een logisch gevolg was.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, maar nu viel één van de lange ballen van Den Hoorn wel een keer goed, waarna de thuisploeg tien minuten na rust op een 1-0 voorsprong kwam. RKAVV was het even kwijt. De ploeg kampte de afgelopen weken met diverse blessures, niet iedereen had vol kunnen trainen en ook vandaag was nog niet iedereen okselfris en fit. Een 1-0 achterstand goedmaken voelde daardoor heel even als een onmogelijke opgave.

Toch rechtte RKAVV de rug en wist Romy van der Helm op aangeven van Lotte Barmentloo in de 67ste minuut de gelijkmaker binnen te schieten, 1-1. De frustratie bij de thuisploeg nam toe, de sportiviteit bij sommigen af. RKAVV liet zich echter niet gek maken. Beide ploegen gingen voor de overwinning en kregen hier ook de kansen voor. Sterre van der Zalm lag echter meermaals een voorsprong van Den Hoorn in de weg en het vizier van Romy, Jessie van Leeuwen en Linda Kemperman stond aan de andere kant diverse keren niet op scherp. Gescoord werd er dan ook niet meer.

Met dit gelijke spel gaat RKAVV over Berkel heen. Omdat Ariston ook gelijkspeelde had RKAVV bij een overwinning ook daarover heen kunnen wippen. Nu blijft het verschil met de 7e plaats een punt.

Er staan dus nog 5 ‘belangrijke’ finales op het programma de komende weken.'Belangrijk' tussen aanhalingstekens, want de gebeurtenissen deze week zetten dat wat belangrijk is in het leven toch wel in een ander perspectief

Door: RKAVV