Opluchting bij Forum Sport

15 April 2019, 10:08 uur
Alexander Wagener
Mostava Frederik stijlvol in actie.

Zo op het eerste gezicht leek het een niet al te zware opgave voor Forum Sport. Het verschil op de ranglijst bedroeg voor aanvang van de wedstrijd 10 punten. Forum Sport heeft te kampen met een flink aantal geblesseerde spelers plus een deze week geschorste aanvoerder Mike de Graaf. Delta Sport op haar beurt vecht tegen degradatie of nacompetitie.

Het spelbeeld was hiernaar. Een technisch beter Forum Sport speelde vanwege de vele mutaties wat onsamenhangend. Veel misverstanden in de combinaties maar wel veel strijd. Delta Sport knokte voor iedere meter en wist met veel fysieke kracht ook flink wat duels te winnen. Het was geen mooie eerste helft en de ruststand was dan ook een terechte weerspiegeling: 0-0.

Na de rust kwam een sterker Forum Sport het veld op dat in de 66e en 69e minuut de wedstrijd wist te beslissen. Delta Sport ging vervolgens meer forceren en dat leidde in de 80e minuut tot de 2-1. Een rommelige situatie voor het doel van Forum Sport. Delta Sport tikte uit een dubbele kluts de bal achter doelman Jurrian Jouvenaar die vandaag een prima wedstrijd keepte.

Verder dan de 2-1 liet Forum Sport het niet komen. De drie punten werden met grote vreugde begroet. Een groot compliment aan alle invallers en aan de technische staf voor dit resultaat.

Door: Jean Nederlof