Voorburgs Dagblad | ‘Horeca is een levenswijze….’

‘Horeca is een levenswijze….’

mainImage
Peter de Ruiter voor de entree van 'Gina'

Peter de Ruiter (49) is onlangs begonnen bij horecabedrijf ‘Big Horeca’ als Operationeel Manager. De Voorburger beschikt over een jarenlange ervaring in de horeca en heeft zodoende veel expertise in dit vakgebied opgebouwd. Hij vertelt exclusief voor Voorburgs- Rijswijks- en Zoetermeers Dagblad over zijn overstap naar ‘Big Horeca’, het horecabedrijf van René Bogaart.

Onder toeziend oog van zijn directe collega Alexandra Duijsens ontstaat er in restaurant ‘Volle Maan’ in Leidsenhage een bijzonder verhaal. Eerst even terug naar het begin. Na zijn studie aan het Tinbergen College startte Peter de Ruiter zijn loopbaan bij de ABN AMRO bank. Omdat hij een echte Scheveninger is, belandde hij net als zijn familie in de vishandel. Hij heeft zodoende een aantal jaren in een viswinkel gewerkt. Eind negentiger jaren leerde hij horeca-ondernemer John de Jong kennen die onder andere ook ‘De Jong Snacks’ in Leidsenhage had.

Westenwind

De Jong ging de horeca in en startte met ‘Westenwind’ onder het Kurhaus op de boulevard in Scheveningen. Peter, op dat moment 31 jaar, accepteerde een aanbod om daar bedrijfsleider te worden. “Dat was mijn debuut in de horeca”, vertelt hij. “Het was een grote stap, maar ik vond het spannend om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Na 19 jaar heb ik daar nog steeds een warm gevoel bij. Het was het begin van een mooie periode waarin ik ervaarde dat de horeca een levenswijze is”.

Diverse horeca

Na twee jaar Westenwind, begon hij als bedrijfsleider bij 'Strandclub WIJ'.  “Met John de Jong was de relatie echter zo intens dat ik ook bij al zijn andere zaken werd betrokken”, aldus Peter, die met John The Harbour Club in Scheveningen opzette, waarna door hen later ook The Harbour Club in Rotterdam werd geopend. In 2012 opende de zoons van John The Fish Club en was dit tevens de laatste zaak die Peter de Ruiter leidde voor familie De Jong. 

‘Catch’

Na The Fish Club kwam Simonis op zijn CV, waar hij bijna zeven jaar het bekende restaurant ‘Catch’ en later ook 'Encore' heeft geleid. “Op een gegeven moment word je ouder”, lacht Peter. “Volgend jaar word ik 50 jaar. Ik wilde nog één keer de uitdaging aangaan om meerdere horecazaken te gaan begeleiden en dus niet meer op één locatie te werken. Ik kwam vervolgens in contact met René Bogaart”.

Klik

Na een lang gesprek bleek er een goede klik tussen de beide Voorburgers te zijn. Dit resulteerde er in dat Peter de Ruiter het aanbod accepteerde om Operationeel Manager te worden van de restaurants ‘Clooney’ in Zoetermeer, ‘Volle Maan’, ‘Gina’ en ‘Dolce’ in Leidschendam. “Ik ben een gevoelsmens”, legt Peter de ‘toptransfer’ in de regionale horeca uit. “Het gevoel is dan ook goed. René Bogaart is iemand met passie, een persoon die mensen vertrouwen geeft, zijn visie wil delen en doelstellingen durft te bepalen, daarbij komt dat hij de enorme drijfveer en ambitie heeft om te groeien."

Uitdagingen

"Binnen 'Big horeca liggen er enorm veel uitdagingen"  vervolgt Peter. "Het zijn diverse concepten, maar uiteindelijk telt maar één doel en dat is dat de gast tevreden naar huis gaat." "Waar je ook werkzaam bent, in de horeca draait het maar om drie belangrijke dingen: gastvrijheid, service en kwaliteit."  "Ik werk overigens nauw samen met Alexandra Duijsens. Dat is mooi om te ervaren, want zij kent door haar ervaring binnen ‘Big Horeca’ de concepten bijzonder goed. Je kunt nu veel dingen delen. Dat was best even wennen, want in mijn voorgaande jobs werkte ik vooral alleen. Kortom, ik ben blij met mijn overstap naar ‘Big Horeca’ en dat ik wederom naar mijn gevoel heb geluisterd”.

 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad