Voorburgs Dagblad | Provincie ZH bepleit komst heli-airport

Provincie ZH bepleit komst heli-airport

mainImage
Zonder heli's komen er voor Rotterdam The Hague Airport meer vliegbewegingen vrij

De nieuwe coalitie van de provincie Zuid-Holland adviseert het Rijk voor de regio de komst van een helihaven, vooral voor traumahelikopters. Dat scheelt Rotterdam The Hague Airport veel vliegbewegingen, die weer gebruikt kunnen worden voor de commerciële luchtvaart. Waar het helikoptervliegveldje moet komen is nog volstrekt onbekend.

In het vandaag gepresenteerde coalitieakkoord staat dat de provincie de huidige geluidsruimte niet wil laten groeien en het aantal nachtvluchten wil terugdringen. Daarmee volgt het de gemeente Rotterdam, die eerder het initiatief van het CDA-raadslid Segers-Hoogendoorn volgde. Het Helicompromis maakt de nog altijd betreurde herrie acceptabeler. Zowel in sommige politieke kringen als intern bij de luchthaven valt wel op dat het altijd dezelfde klagers zijn.  

De regionale luchthaven blijft onlangs de opgelegde beperkingen flink groeien. In juli maakte een recordaantal van 255.000 passagiers gebruik van de luchthaven, een groei van 8,9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

 


Foto: Roterdam The Hague Airport