Voorburgs Dagblad | 'Negen 'Airbnb' woningen in Leidschendam-Voorburg'.
mainImage

'Negen 'Airbnb' woningen in Leidschendam-Voorburg'.

17 april 2021, 09:02 uur
Lokaal

Toeristische verhuur, van je eigen huis bijvoorbeeld in de vakantieperiode, kan een extra zakcentje opleveren en wordt toegestaan maar structurele onttrekking van woningen aan de Haagse woningmarkt voor toeristen wordt verboden. Hier komen flinke boetes op te staan. Gaat dit voorbeeld vanuit Den Haag in Leidschendam- Voorburg worden gevolgd? 

"In Leidschendam-Voorburg hebben wij geen specifieke lokale regels", laat wethouder Jan Willem Rouwendal (Christen Unie/ SGP) via zijn woordvoerder weten. "Men heeft zich te houden aan de regels van het bestemmingsplan (terug te vinden via ruimtelijkeplannen.nl). Binnen onze gemeente hebben we circa. 9 woningen (airbnb e.d.) die particulier worden verhuurd. Het belang om hiervoor specifieke regels op te stellen is dus niet heel groot".

De reactie van de wethouder is opvallend. Als Voorburgs Dagblad via de site van Airbnb de gemeente Leidschendam- Voorburg intikt bij 'zoeken' dan komen er meer dan driehonderd woningen binnen de gemeente uit. Er zijn wederom vragen aan het College gesteld. 


Door: Bart Bakker