mainImage

Donatie aan dierenambulance dankzij Leeuwenhart Trofee

De donatie aan de dierenambulance. Links Marian Turkesteen, de winnares van de Leeuwenhart Trofee.
23 juni 2022, 07:00 uur
Lokaal

De Leeuwenhart Trofee wordt jaarlijks door Lionsclub Voorburg uitgereikt als blijk van waardering aan iemand die een uitzonderlijke inzet toont voor anderen. Aan de trofee is een bedrag verbonden ter aanmoediging en ondersteuning.

Tijdens het Lions Voorburg Jaarconcert op 13 mei in de Oude Kerk werd de trofee uitgereikt aan Marian Turkesteen, voor de mantelzorg die zij al die jaren biedt aan haar zoon. Marian heeft vervolgens op 22 juni de bij de Trofee horende 500 euro gedoneerd aan Stichting Dierenambulance & Hospitaal Den Haag in aanwezigheid van enkele leden van de Lionsclub.

De donatie zal gebruikt worden voor het bekostigen van de medische ingrepen van Snow, een sneeuwwitte kat met 1 blauw en 1 oranje oog, die na een aanrijding met botbreuken werd binnengebracht en waarvan de eigenaar nog niet is achterhaald.

De achtergrondinformatie voor de toekenning van de Leeuwenhart Trofee luidt als volgt.

Door de straten van Voorburg loopt een vrouw, een moeder, die haar zoon in een rolstoel voortduwt. Op zich een herkenbaar beeld, een persoon in een rolstoel met een duwer er achter. De jongen geniet van het buiten zijn, de moeder laat hem genieten van de natuur.
Toch blijkt het hier om een bijzonder verhaal te gaan.

Deze moeder, Marian, neemt haar zoon iedere zaterdag en zondag als hij thuis is mee naar buiten om grote rondes door Voorburg en Leidschendam te lopen. De jongen, Casper, kan door zijn beperking niet voor zichzelf zorgen en woont sinds zijn 14e in een instelling in Leiderdorp. En al die jaren komt hij in het weekend naar huis, wordt hij door zijn ouders verzorgd en trekt Marian er met hem op uit. Inmiddels is Casper een grote man van 27 die nog steeds met liefde door zijn moeder mee uit wandelen genomen wordt.

Misschien heeft u ze beiden ook wel eens gezien, op een van die dagen in het weekend. Of misschien ziet u wel eens anderen, vaders, zussen, dochters, neven, kleinkinderen, buren of andere mantelzorgers die week in week uit hulp bieden aan een persoon die om welke reden dan ook zichzelf niet kan verzorgen. Wij hopen dat u dan ook ziet dat deze ‘vanzelfsprekende’ zorg, gedragen door liefde, niet vrij is van lasten. Dat de omstandigheden soms maken dat het intensieve zorgtaken zijn die maanden en soms ook jaren kunnen duren. Hopelijk spreekt u dan ook daar de waardering voor uit, net als dat wij dat met Lionsclub Voorburg doen, door Marian Turkesteen de Leeuwenhart Trofee te overhandigen.

Marian Turkesteen, getrouwd met Jaap, is moeder van twee kinderen. Vanaf 1987 heeft ze 22 jaar als fysiotherapeute gewerkt. Vanuit haar hands on werkwijze voert Marian sinds 2012 een praktijk voor therapeutische en ontspannende massage.

Op 13 mei 2022 is de Leeuwenhart Trofee uitgereikt aan Marian, voor haar inzet, haar mantelzorg die zij al die jaren biedt aan haar zoon.