Voorburgs Dagblad | Hekkensluiter ADO Den Haag ook kansloos tegen FC Utrecht
mainImage

Hekkensluiter ADO Den Haag ook kansloos tegen FC Utrecht

Gyrano Kerk heeft FC Utrecht tegen ADO Den Haag op voorsprong gebracht.
4 april 2021, 16:36 uur
Den Haag & Regio

FC Utrecht heeft eenvoudig van ADO Den Haag gewonnen. De ploeg uit de Domstad won met 4-1 bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

Utrecht houdt met 43 punten nummer 6 FC Groningen in het vizier. ADO, dat sinds 9 januari niet heeft weten te winnen, blijft laatste met 15 punten. Het gat met Willem II, dat op de vijftiende plaats staat, is 7 punten.

Gyrano Kerk zette de bezoekers op 0-1. Joris van Overeem verdubbelde de voorsprong al na een kwartier. Vlak voor de rust maakte Othman Boussaid de derde voor Utrecht. Jonas Arweiler scoorde nog voor ADO, Adam Maher maakte de 1-4.

ADO-trainer Ruud Brood miste achterin Daryl Janmaat en Gianni Zuiverloon. Hij deed een beroep op Cain Seedorf, een neefje van oud-topvoetballer Clarence Seedorf. De onervaren achterhoede was geen partij voor de snelle Utrecht-aanvallers. Kerk was onhoudbaar bij de 0-1, Van Overeem schoot na goed doorlopen de 0-2 binnen en Boussaid stond vrij om van afstand te derde te maken.

Utrecht-coach René Hake zag wel Mimoun Mahi en Bart Ramselaar geblesseerd uitvallen. Ramselaar kwam in botsing met Moussa Sylla en kon nadat hij het nog had geprobeerd niet meer verder.

Ook met Pascu, Kees de Boer en Arweiler kon ADO nauwelijks een vuist maken, ondanks de 1-3 van Arweiler. ADO vestigde een negatief clubrecord door 17 thuiswedstrijden op rij niet te winnen.


Door: ANP | Foto: ANP