Gemeente Den Haag deelt regentonnen uit om wateroverlast tegen te gaan

12 February 2024, 17:11 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag is begonnen met het uitdelen van regentonnen om wateroverlast tegen te gaan.

De overvloed aan water op het ene moment en een tekort aan water op andere momenten, door klimaatverandering en toenemende verstening in Den Haag, veroorzaken steeds vaker problemen. Naast het bevorderen van groene initiatieven, reikt de gemeente daarom regentonnen uit aan bewoners. Het startschot van deze actie werd gegeven in Scheveningen.

Het opvangen van regenwater draagt bij aan het zuinig gebruik van kraanwater tijdens droge periodes en helpt bij het voorkomen van wateroverlast bij hevige regenval door de riolering te ontlasten. De gemeente werkt samen met lokale partners en bewoners om de mogelijkheden voor waterberging te benutten en zo een klimaatbestendigere stad te creëren.

"Door regentonnen beschikbaar te stellen, helpen we bewoners de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden. Samen kunnen we Den Haag groener en weerbaarder maken tegen extreme weersomstandigheden", aldus wethouder Robert Barker van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu.

Als onderdeel van dit initiatief moedigt de gemeente bewoners aan om hun eigen tuinen klimaatbestendig te maken. Daarom kregen bewoners uit de wijken Stationsbuurt, Schilderswijk, Transvaal, Scheveningen Dorp, Laak en het Oude Centrum de mogelijkheid om een regenton aan te schaffen voor tien euro per stuk. Tijdens de kick-off in Scheveningen werden in totaal 80 regentonnen uitgedeeld.