Voorburgs Dagblad | Glaasje wijn toch laten staan?

Glaasje wijn toch laten staan?

mainImage

Het nieuwe jaar is begonnen en dit is bij ons thuis altijd een moment om met het gezin rond de tafel te gaan zitten. Wij hebben de traditie om een rondje reflectie te doen. Wat is het meest bijzondere moment voor jezelf geweest van het afgelopen jaar? Hierna komt onvermijdelijk het rondje ‘goede voornemens’. Wat zou je graag dit nieuwe jaar willen bereiken, ervaren, realiseren? Het stellen van de vragen en het luisteren naar de antwoorden brengt ons in een paar minuten extra dicht bij elkaar.

Dit jaar kwamen mijn man en ik bij de laatste vraag met hetzelfde antwoord. We zijn inmiddels allebei 45+, hebben beiden een drukke baan, samen 3 geweldige kinderen en hebben het afgelopen jaar allebei te vaak de stress van tijdgebrek ervaren. Door die stress merkten wij dat we aan het einde van de middag inmiddels te makkelijk een glaasje dronken. Ik een glaasje wijn en mijn man een biertje. Het waren nooit veel glazen, vaak maar 1, maar toch was dat glas er bijna dagelijks. En inmiddels zijn die paar kilo’s te veel er ook.

Onze wens voor het nieuwe jaar is die kilo’s kwijt te raken en natuurlijk blijvend. Hoe willen we dat bereiken? Allebei kwamen we met antwoorden als regelmatig sporten, gezonder eten met minder tot geen vlees, meer slapen, maar vooral geen alcohol drinken.

Geen glaasje wijn du? Ja, geen glaasje wijn meer aan het einde van de dag. In alcoholische dranken zitten veel lege calorieën, calorieën waar het lichaam niets mee kan en die onze doelstelling om af te vallen volledig tenietdoen.

Bij Westvliet Family Sports & Health Club bieden wij het 8-weekse MIJN FITPLAN, een afgebakend programma volledig gericht op sport en voeding dat er garant voor staat dat de deelnemer een paar kilo afvalt onder begeleiding van zijn of haar persoonlijke coach. Tijdens MIJN FITPLAN leert de deelnemer alles over voeding en wat dat doet voor het lichaam. Ik weet inmiddels zelf alles van MIJN FITPLAN en ik weet dat ik zolang ik alcohol drink het proces van vetverbranding volledig blokkeer in mijn lichaam. En die vetverbranding is nu juist wat ik wil stimuleren. Dus, weg dat glaasje wijn!

In januari drink ik geen druppel alcohol en zet ik alles op alles om mijn vetverbranding te optimaliseren. Op naar een paar kilootjes minder!

En dát is mijn voornemen!

Wat is die van jou?

Ambani de Haan is Genenal Manager van Westvliet Family Sports & Health Club.

Kijk voor MIJN FITPLAN op deze link