mainImage

Stap in de smaakvolle wereld van Dem

Afbeelding is niet meer beschikbaar
17 april 2018, 08:47 uur
Uitgaan

Na een ingrijpende verbouwing en de opening door wethouder René van Hemert beleven de medewerkers en eigenaren van kwaliteitsrestaurant Dem aan de Visseringlaan 22A in Rijswijk een vliegende start.  Steeds meer culinaire liefhebbers weten de weg naar het fraaie Turkse restaurant in de Plaspoelpolder te vinden. Ook culinair journaliste Monique Brus liet zich verrassen en beleefde een bijzondere avond. Zij maakte de volgende reportage.

,,Bij binnenkomst in restaurant Dem valt meteen het stijlvolle interieur op. Hier is echt aandacht aan besteed. In het restaurant staan diverse gezellige gedekte tafels met comfortabele witte stoelen die bijzonder prettig zitten. De lange bank tegen de muur mag er ook zijn en zorgt eveneens voor een chique uitstraling.

 Onze gastheer Muharrem Cengiz heeft een aanstekelijke lach, is vriendelijk en doet zijn uiterste best om voor een aangename avond te zorgen. Dat een glimlach in de horeca gratis behoort te zijn, komt bij Dem wel echt nadrukkelijk naar voren’’.Journalist Bart Bakker wenst Muharrem Cengiz alle succes toe.

Concept

Muharrem Cengiz vertelt enthousiast over het ontstaan en de achterliggende gedachte van zijn restaurant dat hij samen met een compagnon heeft opgezet. Het concept blijkt uit Engeland te komen. Hij komt er nog regelmatig om daar letterlijk een kijkje in de Turkse keuken te nemen. Het concept zorgt er voor dat de kwaliteit van een hoog niveau is en de gerechten diverse delicatesses bevatten. Dit geldt zowel voor de gerechten op de kaart als de geserveerde Turkse tappas. De prijs/ kwaliteit is er dan ook naar. Dem staat, getuige deze avond, garant voor een avondje uit op niveau of voor een (zakelijke) bijeenkomst .Er is zelfs ruimte voor een muzikaal optreden, die dan ook regelmatig in de weekenden plaatsvinden. De aparte hoek in het restaurant met de apparatuur is ook voor seminars en (zakelijke) bijeenkomsten te gebruiken.

Betekenis

De naam Dem blijkt een bijzondere betekenis te hebben. Het omvat de smaak, gezellig eten en drinken, persoonlijk en Turkse raki. De oprichters van het restaurant vonden dit juist zo passelijk en richten zich niet alleen op Rijswijk, maar op de hele regio. De bereikbaarheid en de talrijke gratis parkeerplaatsen passen goed in deze missie. Tevens is er in de zomer sprake van een groot terras.Ervaring

Chefkok Sigo Dogan heeft dertig jaar ervaring, die hij (ook alweer met die glimlach) graag in de praktijk brengt. De hygiëne staat bij hem overigens voorop. Degenen die zich hier niet aanhouden, zijn niet welkom in zijn domein, de keurig en ruim opgezette keuken. Zijn gerechten zijn van prima kwaliteit. De groentes zijn verfijnd, veelzijdig en het vlees heel mals. Alles is verzorgd klaargemaakt en straalt dit uit als de borden op tafel komen. De rode en witte (Turkse) wijn doen bij mij de favoriete Spaanse Tempranillo druif spontaan vergeten. Je kunt bij Dem echt een goed glas wijn op niveau drinken.

Aanrader

Dem is een aanrader. Zowel om je zakelijke als met een persoonlijke relatie te gaan lunchen of te dineren. Je wordt er gewoon blij van. Een bevredigend gevoel heb ik aan mijn bezoek aan dit restaurant met de bijzondere Turkse keuken aan overgehouden.

Door Monique Brus.

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad