Groene Strand Zandmotor op komst

3 February 2023, 08:17 uur
Lokaal
mainImage

Natuurlijk Delfland organiseert de komende tijd twee activiteiten in het kader van het project Groene Strand Zandmotor, beide in Monster

Vogel- en strandliefhebbers uit Westland en Delfland worden uitgenodigd hier aan deel te nemen. Nadere informatie en opgave via [email protected]

Na opgave volgen meer details o.a. de verzamelplek.

Op 11 februari van 13:00 tot circa 15:00 uur nemen we de Groene Kar in gebruik, hiermee gaan we het Groene Strand Zandmotor promoten. Voor dit project heeft Natuurlijk Delfland de beschikking gekregen over een prachtige Groene Kar, met veel ruimte, vakjes en bakjes  om het Groene Strand Zandmotor zichtbaar te maken. We gaan samen een mooie invulling daaraan geven en zoeken ook nog mensen die mee willen helpen.

Op 19 februari van 13:00 – 15:00 uur staan vogels die op stranden broeden centraal.

Een belangrijke pijler van het project Groene Strand Zandmotor is vogels te monitoren en te beschermen. De KNNV Hollandse Delta heeft veel ervaring met het volgen en beschermen van strandbroeders en één van de leden vertelt daarover. Om welke soorten gaat het? Wat hebben ze nodig? Ook krijgen we instructies voor de monitor.

Deze activiteiten zijn onderdeel van het project Het Groene Strand Zandmotor. Het Groene Strand versterkt natuur op stranden en maakt die beter te beleven. Deelnemers werken in teams samen aan de doelen van het project. Er zijn al teams voor excursies, zwerfafval  rapen of de ontwikkelende natuur te volgen. Het Groene Strand is een landelijk project, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. De Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Stichting Anemoon en Vogelbescherming Nederland voeren het project uit. Het Zuid-Hollands Landschap coördineert het project in Zuid-Holland. Natuurlijk Delfland is actief voor Het Groene Strand Zandmotor   Lees meer over het Groene Strand op: www.hetgroenestrand.nl.