mainImage

Vijftig nieuwe geleidelijnen in Den Haag

2 december 2021, 17:18 uur
Den Haag & Regio

De eerste Haagse geleidelijn naar een stadsdeelkantoor is donderdag opgeleverd, een dag voor de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking (vrijdag 3 december). De nieuwe geleidelijn is de eerste van circa vijftig geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking die de komende tijd in de stad worden aangelegd.

De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat de buitenruimte voor iedereen in de stad toegankelijk is ingericht. “Den Haag wil een stad zijn waar iedereen mee kan doen”, zegt wethouder Hilbert Bredemeijer van Buitenruimte. Hij legde de laatste twintig stenen van de nieuwe geleidelijn samen met ervaringsdeskundige Jan van Asten (foto). De gemeente keek ook welke materialen het meest geschikt zijn voor geleidelijnen. Vanaf nu wordt een nieuw soort type tegel en klinker gebruikt, die beter past in het straatbeeld en ook veiliger en gebruiksvriendelijker is.

Stichting Voorall heeft in samenwerking met de gemeente uitgezocht op welke plekken geleidelijnen nog ontbreken. Daaruit blijkt dat het vooral bij tram- en bushaltes goed is geregeld, maar op veel kruispunten en oversteekplaatsen in de stad nog niet. De gemeente heeft 800.000 euro gereserveerd om de nieuwe geleidelijnen aan te brengen.

 


Foto: Frank Jansen