Wat gebeurde er met brandweerman Michiel Gijzemijter?

mainImage
Wat gebeurde er met brandweerman Michiel Gijzemijter?

Zijn droom was om aan de slag te gaan bij de brandweer in Haaglanden. Het mocht niet zo zijn. Op 28 december 2008 werd het stoffelijk overschot van Michiel Gijzemijter aangetroffen in een garagebox in Leidschendam. Het radioprogramma Dossier Mastenbroek besteedde woensdagavond op Den Haag FM uitgebreid aandacht aan de zaak.


Michiel was die avond op stap geweest bij jeugdsoos Dormibella aan de Koningin Julianaweg in Leidschendam. Hij reed op zijn mountainbike naar huis, maar kwam nooit aan. Rond half vijf in ochtend werd het ontzielde lichaam van Michiel gevonden in een garagebox. Er was brand gesticht en de Leidschendammer had een hoofdwond. Hij is vrijwel zeker gestikt in de rook. Het is nooit duidelijk geworden wat er die fatale nacht is voorgevallen.


De familie Gijzemijter hoopt dat mensen nu tien jaar later alsnog durven te praten. Desnoods anoniem. Ze doen ook een beroep op Hagenaars die destijds in Leidschendam woonde of anderszins iets hebben gehoord. De familie heeft een speciaal e-mailadres geopend voor tips: [email protected]. Hoe onbelangrijk jouw informatie misschien ook lijkt, het kan net het laatste puzzelstukje zijn!


Beluister hieronder het interview op Den Haag FM met de zus van Michiel terug: https://youtu.be/_u1HW5zkVTI


Foto: Digitaal Dagblad