Reconstructie overlijden Jeroen en Michou

2 March 2019, 09:28 uur
Algemeen
mainImage
Het appartement waar Jeroen en Michou op de Dominicaanse Republiek verbleven

Jeroen (31) en Michou (28) uit Voorburg, waar zij in de Prins Hendrikstraat woonden, trouwen op 1 juni 2016. Hun huwelijksreis na een groot feest in Central Park aan het Oosteinde in Voorburg, brengt hen naar de Dominicaanse Republiek, waar ze verblijven in een luxe resort in Punta Cana. Op 11 juni maken ze een excursie naar het eiland Saona. Daarna eten ze in het restaurant van het hotel. Rond elf uur 's avonds bellen ze vanuit hun kamer met de receptie om te zeggen dat ze zich ziek voelen.

's Nachts gaat het slechter en slechter. Een arts in het resort bezoekt hen rond acht uur 's ochtends op hun hotelkamer, waar Jeroen vertelt dat ze de hele nacht last hebben gehad van misselijkheid, braken en diarree.

Daarop worden ze naar de eerste hulp gebracht, de één in een rolstoel, de ander met een golfkarretje. Op de eerste hulp valt Michou flauw. Per ambulance worden ze vervoerd naar het ziekenhuis. Daar komen ze rond half elf aan. Hartmassage heeft bij Michou geen resultaat. Jeroen wordt in het ziekenhuis nog wel opgenomen op de intensive care, maar krijgt even na twaalf uur een hartstilstand waaraan hij komt te overlijden.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak omdat het 'opvallend is dat twee gezonde jonge mensen zo snel achter elkaar overlijden'. Het komt in oktober 2017 tot de conclusie dat hun dood kan zijn veroorzaakt door een bacterie.

Na hun overlijden is vrijwel meteen geopperd dat het kan gaan om vergiftiging met ciguatoxine, een gif dat zich kan ophopen in sommige roofvissen, zoals barracuda's. Deze 'eerder gesuggereerde visinfectie' is 'ook een mogelijkheid', zegt het OM. "Welke bacterie het exact is geweest, is niet volledig vast te stellen."

Bron: RTL4 Nieuws.