Voorburgs Dagblad | Nieuwe Nederlandstalige musical in premiè

Nieuwe Nederlandstalige musical in premiè

In juni is de wereldpremière van de nieuwe musical Man op Duivelseiland in theater Diligentia in Den Haag. Op donderdag 13 juni zullen de voorstellingen met een feestelijke première-avond van start gaan. Op het podium staan 32 acteurs die worden begeleid door een live-orkest met 20 musici. De groep is een mix van ervaren amateurs en (oud) studenten van diverse theateropleidingen en conservatoria. De jongste speler is 16 jaar en degene met de meeste levenservaring telt 73 jaren.

De musical vertelt het waargebeurde verhaal van de Dreyfus affaire en werd geschreven door componist Marco Neijenhuizen uit Wassenaar. De regie is in handen van Marleen van der Loo en Rutger Bulsing, de muzikale leiding door Richard Fitzhugh. De musical zal worden uitgevoerd in avondvoorstellingen op 13, 14 en 15 juni 2019, op zaterdagmiddag 15 juni is er ook een matinee.

In de hoofdrollen Julien Gouweleeuw als kolonel Georges Picquart en Kelly de Bruin als zijn geheime geliefde Pauline Monnier. Deze jonge kolonel probeert de onschuld te bewijzen van de naar Duivelseiland verbannen kapitein Alfred Dreyfus. Het blijkt jaren later de grootste doofpotaffaire uit de Franse geschiedenis.

“Het is uniek om een stuk te helpen ontwikkelen dat helemaal nieuw is en nog nooit eerder volledig gespeeld is. Extra mooi om dat in theater Diligentia te mogen doen. Ik kan niet wachten tot alles bij elkaar komt in het theater.” Kelly de Bruin

“Een spannend verhaal versterkt door treffende muziek, gemaakt met alleen maar enthousiaste mensen. Heerlijk om met mijn hobospel mee te kleuren aan deze indrukwekkende musical!” Sanne Vermeulen (hobo)

De theaterproductie wordt gerealiseerd door stichting Nieuw Theaterwerk en mede mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en VSBfonds. Voor meer informatie en kaarten: www.manopduivelseiland.nl


Door: Stichting Nieuw Theaterwerk