Voorburgs Dagblad | Het Varend Corso heeft de definitieve route

Het Varend Corso heeft de definitieve route

mainImage

Het Varend Corso maakt eindelijk de definitieve route bekend. Al eerder was bekend dat op zaterdag Den Haag aangedaan wordt, maar inmiddels is duidelijk dat toch ook Vlaardingen op de route blijft - in tegenstelling tot eerdere berichten.
 
De corsostoet vaart dit jaar op 2, 3, 4 en 5 juli. De boten vertrekken donderdagmiddag vanuit Honselersdijk - het vaste startpunt - af naar Maassluis. Tegen de achtergrond van deze karakteristieke, historische binnenstad wordt de vlootschouw gehouden, evenals het meezingspektakel. De volgende dag vertrekken de deelnemers via Schipluiden en Den Hoorn naar Delft, waar een extra ronde wordt gemaakt naar de Koepoortbrug, om vervolgens te eindigen in de Zuidkolk.
 
Nieuwe route naar Den Haag
De zaterdag staat volledig in het teken van Den Haag. De schippers brengen de prachtige boten naar de Cabellero Fabriek, waar ze om 11 uur vertrekken met muziek en figuranten. Via de Bierkade, de Zuidwal en het Buitenom varen ze door naar de Veenkade, waar de stoet pauzeert ter hoogte van de sportvelden. Om 13.30 uur vervolgt de feestelijke stoet deze route andersom om daarna aan het einde van de middag via het vertrouwde 't Haantje (Rijswijk) via Den Hoorn, langs Wateringen te eindigen op de thuislocatie in Honselersdijk.
 
Zondag = Westlanddag
Net als de Tour de France eindigt de Westlandse pracht en praal in het Westland. Daar zullen de Westlanders, de deelnemende schippers en de figuranten van het corso warm ontvangen. We varen de vertrouwde Westlandroute vanaf 11 uur langs  Honselersdijk, Naaldwijk, 's Gravenzande, Poeldijk, De Uithof (Den Haag) en via Kwintsheul terug naar huis.
 
Het corsobestuur bedankt de vele vrijwilligers die heel veel tijd en energie hebben vrijgemaakt om deze route te kunnen varen. Het was een hele uitdaging om de puzzelstukjes in elkaar te kunnen leggen , maar met hulp van alle gemeentes gaan we zorgen voor een veilige tocht op deze nieuwe datum in het eerste weekend van juli.


Foto: Varend Corso