Voorburgs Dagblad | Alles over de Santarun in Huygenskwartier
mainImage

Alles over de Santarun in Huygenskwartier

16 december 2019, 20:48 uur
Uitgaan

Je verkleedt jezelf als kerstman. En dan een warming up, even lopen of rennen, warme chocolademelk en een prijs. Misschien wil je zelfs wel kleine afterparty doen bij de Heeren van Huygens. Dat kan met de inmiddels traditionele Voorburg Rotary Santarun. De vierde editie van deze funloop met honderden kerstmannen en -vrouwen vindt plaats op zondag 22 december.

Waar doen we het voor?
We lopen of rennen om cliënten van Middin (o.a. bekend van Buitengoed Dorrepaal) en de Special Olympics Nationale Spelen 2020 te steunen. ZO kunnen zij zich voorbereiden en worden begeleiding, vervoer en de inschrijving bij de Special Olympics bekostigd. Rotary Voorburg gelooft dat sport en spel voor iedereen toegankelijk moeten zijn en daarom vragen we je dit doel te steunen.

Actuele informatie
Vanaf 15.00 uur verzamelen we ons bij het podium voor de Heeren van Huygens. Rond 15.15 zorgen de trainers van Westvliet Family Sports & Health Club voor een muzikale warming up. Als iedereen lekker op dreef is, lost wethouder Nadine Stemerdink het startschot en lopen of rennen we het parcours.

Dat parcours slingert zich eerst door het pittoreske Huygenskwartier naar het lommerrijke park. Bij Brasserie de Koepel kunt u een warme chocolademelk genieten en dan verder richting de Vliet. Via de Kerkstraat loopt u terug naar de finish, ook weer voor de Heeren van Huygens.

Na de finish ontvangt u een medaille en worden de prijzen voor grootste team. Daarnaast diverse prijzen voor de mooist versierde kerstmutsen uitgereikt. En bovenal wordt dan het bedrag dat we bij elkaar hebben gelopen middels een cheque overhandigd aan Middin.

Afterparty
Rond de start en finish is er bij onze hoofdsponsor, de Heeren van Huygens, gelegenheid voor een hapje en een drankje. Heeren van Huygens biedt na afloop een speciale Santarun-daghap aan. Als je in je kerstmannenpak komt, krijg je een sympathieke korting.

Last minute
Je kunt je nog de hele week opgeven, deelname kost € 10,- inclusief een kerstmannenpak. Dat kan via de website voorburg.rotarysantarun.nl of vanaf donderdag tot en met zaterdag ook bij de uitleverlocaties: de Heeren van Huygens en de Rode Kruis vestiging op de Heerenstraat. Last minute deelnemers kunnen zondag tussen 13.00 en 15.00 uur zich nog inschrijven bij de Rode Kruis vestiging.

Winkelgebied bereikbaar
De Santarun zorgt nauwelijks voor overlast. Alleen tussen 15.15 en ongeveer 16.45 is het voor auto’s niet mogelijk om via de Kerkbrug / de Franse Kerkstraat, de Roozenboomlaan, het Zwarte Pad of het Oosteinde naar het Huygenskwartier te komen of te vertrekken. Verkeersregelaars zorgen dat fietsers en voetgangers wel naar het centrum kunnen komen.