'Zwarte lijst van voetballers invoeren'

1 May 2019, 15:53 uur
Sport
mainImage
Stockfoto

Ook op de velden in Leidschendam- Voorburg is soms sprake van een grimmige sfeer. Dit gebeurt vooral bij de lagere elftallen en het jeugdvoetbal. Zelfs in het meidenvoetbal loopt het wel eens uit de hand. In Den Haag springt raadslid Damien Zeller momenteel op de barricaden. Wanneer laten de politici in Leidschendam- Voorburg eens van zich horen om de situatie op de voetbalvelden te verbeteren?

Damiën Zeller van Groep de Mos neemt het voortouw.: “Door de invoering van een zwarte lijst voor spelers die geweld of ander wangedrag vertonen, kunnen we het Haags amateurvoetbal gezellig houden zodat de goedwillende sportievelingen niet langer lijden onder kwaadwillend tuig”

Afgelopen weekend was het weer raak in het Haagse amateurvoetbal, een wedstrijd afgelast omdat er een aantal opstootjes waren en het bezoekende team zich hierdoor bedreigt voelde. Volgens de grootste partij in de Haagse gemeenteraad, Hart voor Den Haag / Groep de Mos, is het tijd voor zware maatregelen voor raddraaiers die de sport verzieken.

De speler die zich afgelopen weekend misdroeg is door zijn vereniging meteen geroyeerd. Raadslid Damiën Zeller: “Het is natuurlijk een goede zaak dat een speler bij geweld meteen worden geroyeerd, wel moet een speler ook nergens anders meer binnen het Haagse amateurvoetbal aan de slag kunnen. Door de invoering van een zwarte lijst voor spelers die geweld of ander wangedrag vertonen, kunnen we de Haagse sport gezellig houden zodat de goedwillende sportievelingen niet langer lijden onder kwaadwillend tuig. Ook moeten relschoppers steevast worden getrakteerd op gebiedsverboden, hetgeen door de Voetbalwet mogelijk is gemaakt”.

Ook onorthodoxe maatregelen voor diegene die het Haagse amateurvoetbal kapot maken, moeten tot de mogelijkheden gaan behoren. ‘Men moet dan denken aan het afpakken van gemeentelijke voorzieningen zoals de Ooievaarspas of parkeervergunningen’, aldus raadslid Zeller, die hierover schriftelijke vragen aan het Haagse College stelde. 

https://www.hartvoordenhaag.nl/1-mei-2019-schriftelijke-vragen-maatregelen-tegen-raddraaiers-binnen-het-haags-amateurvoetbal/