Waterpoloster Megens gewond in disco Gwangju

27 July 2019, 09:35 uur
Sport
mainImage
ANP

De Nederlandse waterpoloster Maud Megens, speelster van Widex GZC Donk, is in de Zuid-Koreaanse stad Gwangju lichtgewond geraakt toen een hoger gelegen dansvloer in een nachtclub instortte. Door het ongeval kwamen twee Zuid-Koreanen om het leven en raakten meerdere mensen gewond. Onder de gewonden zijn sporters die in Gwangju zijn voor de wereldkampioenschappen zwemmen.

Rond 02.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) stortte de vloer in in de drukbezochte discotheek vlak bij het atletendorp. Daardoor kwamen mensen eronder vast te zitten. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap raakten zeker negen atleten gewond, zij het niet ernstig. Naast Megens gaat het om vier Amerikaanse sporters, twee uit Nieuw-Zeeland, een uit Italië en een Braziliaan. Op de laatste na zijn het allemaal waterpolospelers.

Maud Megens liep een snee in haar hand op en is naar het ziekenhuis gebracht. De Rotterdamse bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen, Arno Havenga, laat weten dat haar wond goed is gehecht. Volgens zwembond KNZB waren er ook enkele andere Nederlandse sporters in de nachtclub aanwezig. Zij zijn ongedeerd gebleven.

Assistentie en zorg

De internationale zwemfederatie FINA volgt de situatie nauwgezet. "FINA betreurt de situatie ten zeerste en doet haar beste wensen toekomen aan alle slachtoffers van dit ongeval", aldus de zwemfederatie in een verklaring. Daar waar nodig zal assistentie en zorg worden verleend.

De aanvoerder van het Nieuw-Zeelandse waterpoloteam Matt Small was een van de mensen die op de dansvloer stonden. "We waren gewoon aan het dansen en het volgende moment vielen we vijf tot zes meter naar beneden en iedereen begon vervolgens de club uit te rennen", zegt hij tegen persbureau Reuters. "We ... vielen boven op de hoofden van andere mensen die onder ons stonden."