Vreugde-explosie bij RKAVV-meiden

18 May 2019, 14:41 uur
De RKAVV- meiden waren vanmiddag door het dolle heen.

RKAVV MO13-1 pakte vanmiddag kampioenstitel in zenuwslopende wedstrijd tegen directe concurrent VELO. De RKAVV- meiden hadden zich voor deze laatste wedstrijd een prima uitgangspunt gecreëerd waardoor een gelijkspel voldoende was voor de titel.  In een slordige eerste helft was RKAVV de voetballende ploeg en hanteerde de meiden van Verdedig En Loop Op (Velo) de voor Westlandse ploegen zo bekende lange bal. De zenuwen aan beide kanten resulteerde in veel balverlies en een 0-0 stand bij rust gaf de verhouding op het veld niet helemaal weer.  Nadat de RKAVV meiden uit de kleedkamer waren voor de alles beslissende tweede helft bleek maar eens te meer dat als je niet scoort, de tegenstander dat wel doet. Uit een hoekschop wist VELO een nette openingsgoal te maken. Gelukkig probeerden de RKAVV meiden te blijven voetballen en vlak voor tijd konden de RKAVV meiden over de rechtervleugel goed doorkomen. Spits Eva werd door Manon helemaal vrij voor de Velo-goalie gezet en hield het hoofd koel door een hoek uit te zoeken en de verdiende gelijkmaker te scoren waarmee gelijk het feest op en om het  RKAVV gedeelte van het veld losbarstte.