Voorburgs Dagblad | VRC sluit vreemd rugbyjaar feestelijk af

VRC sluit vreemd rugbyjaar feestelijk af

mainImage

De Voorburgse Rugby-Club (VRC) sloot zondag 28 juni het rugbyseizoen feestelijk af. Een seizoen dat door de Corona uitbraak vreemd verliep. Vanaf medio maart tot en met begin mei werd er géén rugby gespeeld. Er waren geen trainingen noch wedstijden.

Toch weer het veld op

Gelukkig konden in mei – door versoepelingen in de regelgeving – de trainingen weer worden hervat, waardoor de vele jeugdleden weer konden genieten van het mooie rugbyspel. En dat deden ze dan ook volop. In mei en juni werd er door de jeugd wekelijks weer flink getraind. Dit vanzelfsprekend met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Zo waren o.a. ouders helaas niet welkom langs de lijn, maar moesten ze hun kind ‘afgeven’ en vertrekken bij de trainingen. Daardoor konden kinderen nog twee maanden rugbyen tot aan de zomerstop.

Feestelijk einde van het seizoen

Een belangrijke traditie in de rugby is om elkaar – vlak voor de zomervakantie – nog één keer tijdens een afscheidsfeest te zien om terug te blikken en alvast vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen (2020/2021). Tevens worden dan de rugbycertificaten uitgereikt.

Afgelopen zondag was dat zover voor de verschillende teams (Guppen, Turven, Benjamins, Mini’s en Cubs). Op het rugbyveld kwamen de teams – gehuld in een smetteloos wit overhemd voorzien van VRC-embleem – nog één keer samen. Er waren mooie woorden, bedankjes voor de trainers, coaches en vrijwilligers, maar ook ijsjes, een geweldig springkussen en voor ieder een certificaat ‘van verdienste’. Daarmee sloot de VRC dit vreemde rugbyjaar toch wel erg feestelijk af!