Voldoening RKAVV na gelijkspel bij koploper

25 March 2019, 06:35 uur
Sport
mainImage
Baronie slaagde er niet in om en hard werkend RKAVV te verslaan.

RKAVV heeft aan het bezoek bij Baronie een punt overgehouden. Ondanks het knappe resultaat waren er na afloop gemengde gevoelens bij RKAVV. Het had de wedstrijd zeventig minuten onder controle, maar kwam vol in de verdrukking na een rode kaart voor Burak Huyuk.  

BlRKAVV kende een bliksemstart, het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van koploper Baronie. Zo kopte Jordy de Wit over, schoot Hayden Bergen na een fraaie aanval maar net voorlangs en schoot Rico de Boer millimeters over het doel. RKAVV gooide er vanaf de aftrap veel strijd in en daar raakte de Bredase lijstaanvoerder van in paniek. Door de Leidschendamse druk verdwenen veel passes van Baronie over de zijlijn.

Pas tien minuten voor de rust kregen de groenhemden voor het eerst een kans. Topscorer Jorik Mijnhijmer, die verder de hele wedstrijd vakkundig opgeborgen zat in de broekzak van Riemer Bovet, dook plots op voor het doel maar schoot hoog over. RKAVV reageerde daar vervolgens weer snel op want dankzij twee fraaie passen van Jordy de Wit kon Hayden Bergen voor de theepauze nog tweemaal dreigend zijn.

Ook in het tweede bedrijf hield RKAVV de controle. Baronie, wat vooraf een voorsprong van acht punten had met een wedstrijd meer gespeeld, wilde wel meer druk uitoefenen op de Leidschendamse defensie, maar de rood-witte brigade van Maurizio Ceccucci gaf geen kick. Moustafa Mohammad was de enige speler van de Brabanders die zo nu en dan eens een doelpoging op zijn naam zette, maar meer dan een wat speldenprikjes waren dat niet.

Kantelpunt

In de tegenstoot was RKAVV meermaals dreigend. De Bredase achterhoede kreeg maar lastig grip op de aanvallers van RKAVV. Terwijl het Leidschendamse geloof in een goed resultaat alsmaar toenam kwam er met nog twintig minuten op de klok een kantelpunt. Doelman Robbert van Oorschot had moeite om een vrije trap van Hamza Boukhari te klemmen, Burak Huyuk probeerde in een uiterste poging nog bij de bal te komen maar raakte daar ook de doelman bij. Er volgde een opstootje waarna Huyuk na een domme actie met een rode kaart mocht vertrekken.

Een flinke domper voor RKAVV, wat tot dan toe bijna niks weggaf en de wedstrijd controleerde. Baronie rook bloed en RKAVV stond plots een heel zwaar slotoffensief te wachten. Al snel na de rode kaart zette Baronie-trainer Van Poelje twee extra aanvallers in het veld. De Bredase druk nam toe maar RKAVV streed zich als een hecht collectief naar de eindstreep. In de counter kreeg het zelfs nog twee kansen om met drie punten naar huis te gaan. Ver in blessuretijd leek het toch weer mis te gaan voor de Leidschendammers. Mike Ten Kroode hield RKAVV met een schitterende redding op de been waarna Alex Haas de bal alsnog tegen de touwen werkte. Haas deed dit echter in buitenspelpositie en dus ging het feestje niet door.

Gemengde gevoelens

Gemengde gevoelens dus na afloop in het Leidschendamse kamp. Een punt tegen de koploper is, in de situatie waarin RKAVV verkeerd op het moment, een prima resultaat. Daarnaast loopt het een punt in op de verliezende concurrentie. Toch heerste er ook het gevoel dat er met elf man meer in had gezeten dan deze doelpuntloze puntendeling. In ieder geval biedt dit gelijkspel genoeg perspectief richting het zinderende slot van de competitie.


Door: Jonas Bloemen