8 November 2019, 19:02 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

De Nederlandse voetbalsters hebben in de EK-kwalificatie weer een klinkende zege geboekt. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg Turkije in Izmir met 8-0.

Shanice van de Sanden opende na 25 minuten de score. De aanvalster van Lyon leverde daarna maar liefst vier assists. Sherida Spitse benutte een strafschop en schoot vlak voor tijd ook raak uit een vrije trap. Vivianne Miedema voerde met twee goals haar totaal in Oranje op naar 67 doelpunten. Daniëlle van de Donk tekende in de tweede helft met drie treffers voor een hattrick. Katja Snoeijs van PSV maakte als invalster haar debuut in de nationale ploeg.

Met de maximale score van vijftien punten uit vijf duels en een doelsaldo van 24-2 ligt Oranje op koers voor kwalificatie voor het EK 2021. De regerend kampioen van Europa speelt dinsdag in Arnhem tegen Slovenië.