Voorburgs Dagblad | VEO kan zaterdag weer kampioen worden (!)

VEO kan zaterdag weer kampioen worden (!)

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

VEO moest afgelopen zaterdag naar Telstar in Hoevelaken. Vooraf was er een waarschuwing, want thuis ging de winst heel moeizaam naar VEO.( 15-14) Op een zonovergoten sportpark was het misschien iets te warm om te spelen. Maar VEO voor was dit totaal geen probleem. De wedstrijd moest even op gang komen, maar direct was duidelijk dat VEO niet voor niets de ongeslagen koploper is. Telstar probeerde van alles om VEO de eerste punten af te pakken.

Dit lukte echter niet. VEO was gewoon te goed en Telstar kon niet in zijn spel komen. Met veel druk op de aanvallers van Telstar lukte het VEO om het spel te ontregelen en zelf aan te vallen. De scores vielen soms erg makkelijk, maar ook de kwaliteiten speelden duidelijk een rol. Er zaten mooie aanvallen bij. Helaas speelde de leidsman hier een vreemde rol in. Want hij speelde zijn eigen wedstrijd.

Het gebeurde bij beide partijen wat toch irritatie gaf. De meest mooie aanvallen werden op onbegrijpelijke wijze afgefloten. Wat de ene week gewoon is, was deze zaterdag niet. Verdedigt, verkeerd insnijden(?), overtredingen en verwarring was de oorzaak dat het anders liep. Gelukkig bleven beide partijen positief en lieten zich niet verleiden tot boosheid. VEO won deze lastige uitwedstrijd uiteindelijk heel makkelijk met 12-28.

Na afloop was de vreugde nog groter, want naaste concurrent Rigtes uit Enschede had verloren. Dat betekent dat as zaterdag, 21 april, VEO weer kampioen kan worden. In de zaal was het kampioenschap er al, maar nu kan de dubbel gepakt worden. En uitgerekend tegen Rigtes.

De aanvang van deze wedstrijd is om 15.30 uur op Sportpak Westvliet. Kom allemaal kijken en moedig het VEO team in deze belangrijke wedstrijd. het wordt in ieder geval mooi weer.


Foto: Digitaal Dagblad