‘VAR opdoeken, kan er geen pepernoot van’

19 January 2019, 13:38 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
‘VAR opdoeken, kan er geen pepernoot van’

Aanvoerder Ryan Koolwijk van Excelsior was na de nederlaag bij Vitesse (3-2) boos op de arbitrage, waaronder de Voorburgse scheidsrechter Edwin van de Graaf, en vooral op de VAR. Door interventie van de videoscheids werd de gelijkmaker (1-1) van Excelsior in de 33e minuut afgekeurd en bleef de tweede treffer van de thuisploeg (2-0) kort daarna geldig, ondanks een vermeende overtreding van doelpuntenmaker Bryan Linssen. De VAR greep echter niet in.

”Het is een schande. Deze man kan er geen pepernoot van. Het slaat gewoon nergens op. We kunnen die VAR beter opdoeken”, foeterde Koolwijk bij FOX Sports.

De middenvelder van Excelsior zette bij de geannuleerde gelijkmaker een blok, waardoor Jurgen Mattheij tot scoren kon komen. Koolwijk kwam echter uit buitenspelpositie en dat was de VAR niet ontgaan. Koolwijk wilde er echter niets van weten. ”Zo’n blok zie je dertig keer per wedstrijd. Dan kun je aan de gang blijven. Linssen leunde op zijn tegenstander, maar zijn treffer werd niet afgekeurd. Dit is heel triest.”