Tien RKAVV'ers geven niet thuis

11 February 2019, 07:21 uur
Foto RKAVV archief
Ook Robin Steffens kon een goed resultaat niet forceren.

RKAVV heeft na de overwinning in Nuenen van vorige week, een zure nederlaag geleden tegen kampioenskandidaat Groene Ster. Het deed lang niet onder voor de Limburgers, maar zag ze in blessuretijd alsnog drie punten pakken. RKAVV trad in een aangepaste formatie aan tegen Groene Ster, waar Nathan Rutjes in de basis stond. Die formatie leek goed uit te pakken. RKAVV had het meeste balbezit en had de controle over de Limburgse ploeg. Beide ploegen kwamen echter amper tot kansen: alleen één. Namens Groene Ster was het Cem Unal die de bal tegen de paal volleerde. Aan Leidschendamse zijde werd een scherpe vrije trap van Jop Verhagen losgelaten door doelman Van de Walle wat een hachelijke situatie opleverde.

Ook na rust deed RKAVV allesbehalve onder voor Groene Ster. Het gaf bijna niets weg en kon af en toe in de omschakeling gevaarlijk worden. Zo kreeg Robin Steffens een kans om te schieten, maar zijn inzet werd geblokt. Ook Groene Ster kreeg een scoringsmogelijkheid: Mike Ten Kroode redde met nog een klein half uur te gaan een één-op-één met Chefrino Eind. Met nog een kwartier op de klok leek de wedstrijd echt los te komen. Het spel ging op en neer en beide ploegen werden gevaarlijk in de omschakeling. Toch kwam aan die spectaculaire slotfase in minuut 78 een einde. Na een te zachte terugspeelbal van Remco Overdevest kon doelman Ten Kroode niets anders doen dan de, alleen op hem afkomende Chefrino Eind, neer te leggen. Het resulteerde in een rode kaart voor de goalie waarmee hij zich opofferde voor het team. De ingevallen doelman Bas Meeuwissen zag de daaropvolgende vrije trap over vliegen. Het zorgde voor een slotfase waarin RKAVV steeds meer in de verdrukking kwam te staan. Met man en macht verdedigden de Leidschendammers en het voorkwam echte kansen van Groene Ster. RKAVV verdiende minimaal een punt maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Een afgeslagen bal werd door Dylan Zwartjes de kruising ingejaagd: 0-1. Dat in minuut 94 Thom Vluggen met een zelfde soort doelpunt ook nog de 0-2 maakte was slechts voor de statistieken.

Door: Jonas Bloemen