Thriller voor EHC

28 January 2019, 12:57 uur
Don Wubben

EHC speelde met 32-32 gelijk tegen Sittardia 2 uit Sittard. Na een heerlijk potje handbal was een save van keeper Timo Geers in de laatste seconde genoeg voor een verdiend gelijkspel. Dit was de laatste wedstrijd voor de EHC heren in sporthal De Fluit, jarenlang de thuishaven tijdens het zaalseizoen. Vanaf zaterdag 2 februari zijn de EHC-teams te bewonderen in de gloednieuwe thuishal aan de Groene Zoom.

De wedstrijd tegen Sittardia was er één om in te lijsten. EHC was gedurende de eerste helft sterker en speelde goed handbal. Alle facetten van het spel kwamen langs; prachtige punten vanaf de cirkel, razendsnelle breaks en mooi samenspel waren te bewonderen. Met een ruststand van 19-15 en EHC duidelijk als bovenliggende partij zag het er goed uit.

Onneembare vesting
Maar Sittardia kwam veel feller uit de kleedkamer dan EHC. De verdediging was in de eerste 10 minuten na rust een haast onneembare veste. Ineens stond EHC niet langer vier punten voor maar leidde Sittardia met 22-23. Gelukkig pakte EHC het vanaf dat moment weer op en ging het gelijk op tot 32-32.

Met nog 1:14 op de klok nam EHC een time-out en werd afgesproken hoe de laatste minuut uit te spelen. EHC viel fel aan maar een schot van Yuri Verschut eindigde helaas op de paal. Nu had Sittardia balbezit en moest EHC de verdediging gesloten houden. Dat lukt door zeer attent te verdedigen.

Met nog 28 seconden te gaan nam nu Sittardia een time-out en koos de ploeg ervoor om met 7 man aan te vallen, dus zonder keeper in het doel. Maar die laatste aanval eindigde met een save van de jonge keeper Timo Geers, waarna de bal bij Djimmy Nolet belandde die, van eigen helft, de bal nog wel in het lege doel van de tegenstander kreeg maar net buiten het eindsignaal.

Doodmoe lagen de spelers op de grond na dit meeslepende handbalgevecht, dat ook voor de toeschouwers erg leuk was. Eindstand 32-32. Volgende week 2 februari wederom een thuiswedstrijd in de nieuwe ballonhal van EHC aan De Groene Zoom tegen laagvlieger E&O 2.