RKAVV kiest voor een nieuw bestuursmodel

18 May 2019, 08:43 uur
Sport
mainImage
Henk Damen, Sandra Gijsbertsen en Frans van Rossen.

RKAVV kiest voor een nieuw bestuursmodel. Daartoe heeft de club besloten na het vaststellen van een nieuwe organisatiestructuur tijdens de jongste algemene ledenvergadering op 9 mei. Henk Damen en Sandra Gijsbertsen hebben de opdracht gekregen om het nieuwe bestuursmodel vorm te geven.

Frans van Rossen blikt terug op de afgelopen periode, waarin werkgroepen en een adviescommissie zich bezig hebben gehouden met onderwerpen met als doel om de identiteit, het kader van RKAVV te versterken en een onderzoek te doen naar een verbeterd bestuursmodel voor RKAVV.

Dit alles heeft geleid tot een voorstel voor een nieuw bestuursmodel. Op donderdag 9 mei is in de Algemene Leden Vergadering (ALV) het nieuwe bestuursmodel vastgesteld.

“We hebben binnen onze club met een aantal van bijna 300 vrijwilligers een stevig kader en daarmee een stabiele organisatie staan. Toch is het in deze tijd lastig om mensen te vinden om bestuursfuncties in te vullen. Het idee bestaat dat deze functies extreem veel tijd kosten en dat wordt vaak als reden gezien om dit niet te gaan doen”, licht Henk Damen toe.

Sandra Gijsbertsen vult aan: “In de nieuwe organisatiestructuur is echter juist gekeken naar een manier om bestuurstaken te verminderen door een verdergaande verlegging naar onderliggende commissies en kaderleden. Verder is er gekeken naar het vereenvoudigen van communicatielijnen en het verminderen van overlegstructuren. Op deze manier hopen we dat het voor vrijwilligers binnen de club makkelijker is om naast hun werk/privé situatie ook verenigingswerk in te vullen binnen de club.”

Het huidige bestuur heeft aangegeven volledig achter het nieuwe bestuursmodel te staan. Zij geeft aan ruimte te maken voor een nieuw bestuur op basis van dit bestuursmodel. Dat geeft kansen om met nieuwe mensen een nieuwe periode in te gaan met nieuwe ontwikkelingen.

Frans van Rossen licht toe: “RKAVV gaat verder met de bestaande doelen, want we blijven streven om een club te zijn die ervoor zorgt dat alle clubwaarden aan bod komen, met voetbal als kloppend hart. Ofwel er wordt doorgewerkt aan het behoud van de club-identiteit: een vereniging die een waardevolle bijdrage levert aan de steeds veranderende samenleving.”

Het nieuwe bestuursmodel zal leiden tot een aangepaste koers en een nieuw bestuur. De vertrekkende bestuursleden blijven allemaal actief binnen de club. Zij hebben aangegeven waar nodig voor hun opvolgers beschikbaar te zijn voor vragen en overdracht.

In de komende tijd zullen er bijeenkomsten worden gehouden waarin het doel is de verschillen tussen de nieuwe en bestaande structuur in beeld te brengen en daarmee de openstaande functies vast te stellen. Dan zal er ook gezocht gaan worden naar RKAVV’ers die interesse hebben om de openstaande functies op te gaan pakken. Het bestuur heeft Henk Damen en Sandra Gijsbertsen gevraagd deze zoektocht te begeleiden.