RKAVV geniet na van bizar doelpuntenfestijn

14 October 2019, 07:04 uur
Pixabay

RKAVV heeft goede zaken gedaan in de hoofdklasse. Het won op eigen veld van Emmen en heeft nu aansluiting met de middenmoot. In een bizarre wedstrijd, waarin dertien doelpunten vielen, trokken de Leidschendammers uiteindelijk met 8-5 aan het langste eind. Vorige week speelde de Drentse ploeg al 6-6 tegen SDO en dus kwam dit spektakel niet helemaal uit de lucht vallen. De start was voor RKAVV dramatisch want na 37 seconden namen de bezoekers al de leiding. Raphael Ngendakumana schoot van dichtbij de 0-1 in de verre hoek. RKAVV herstelde dat na acht minuten alweer. Nadat Hayden Bergen langs twee man was gedribbeld legde hij de bal terug op Jedsel Markes die de gelijkmaker tegen de touwen schoot: 1-1. RKAVV legde vorig weekend tegen koploper JOS Watergraafsmeer al een puike pot op het veld. Na de gelijkmaker van Markes ging de rood-witte machine ook tegen Emmen weer draaien.

Drie minuten na de gelijkmaker kwam RKAVV dan ook op voorsprong. Lovette Felicia passeerde zijn tegenspeler waarna hij de bal voortreffelijk de bovenhoek in stuurde: 2-1. Dat RKAVV aardig op dreef was werd slechts twee minuten later nog maar eens bevestigd. Na een splijtende pass van Lovette Felicia rondde Remco Overdevest fraai af: 3-1. Niet veel later beloonde Felicia zichzelf met zijn tweede treffer. In de twintigste minuut zorgde hij al voor het vijfde doelpunt van de middag. Nadat Riemer Bovet een duel won stak hij Felicia diep. De buitenspeler kwam naar binnen toe en maakte de 4-1.

RKAVV zat dus al vroeg op rozen. Met in het achterhoofd de uitslag die Emmen vorige week neerzette moest RKAVV op haar hoede blijven. Dat deed het echter niet en dus liet het Emmen terug in de wedstrijd komen. Een voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door Patrick Eberhard. RKAVV werd wat slordiger en een kwartier voor rust was ook de 4-3 een feit. Vanaf de strafschopstip was Sander de Grote trefzeker. Toch ging RKAVV met een marge van twee doelpunten aan de thee. Rico de Boer kopt een voorzet van Hayden Bergen binnen: 5-3.

RKAVV moest na rust waken voor de veerkrachtige Drenten. Waar het in de eerste helft binnen veertig seconden een tegendoelpunt kreeg, scoorden de Leidschendammers in datzelfde tijdsbestek in het tweede bedrijf. Jedsel Markes was scherp na een schot van Remco Overdevest en zette al snel de 6-3 op het scorebord. Toch deed Emmen binnen vijf minuten weer wat terug. Een mislukte voorzet ging over alles en iedereen heen maar viel uiteindelijk via het hoofd van Sander de Grote toch binnen: 6-4. Jedsel Markes kreeg daarna twee grote kansen om de marge weer drie te maken. Dat deed hij pas bij zijn derde kans in korte tijd. Markes draaide weg van zijn tegenstander en schoot na een uur spelen de 7-4 in de bovenhoek. Tien minuten voor tijd maakte Jedsel Markes ook nog zijn vierde doelpunt van de middag. Met een heel bekeken balletje verschalkte hij doelman Van Der Swaluw en zette de 8-4 op het oververhitte scorebord. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Emmen nadat een van richting veranderde vrije trap de 8-5 betekende.

Door: Rob van Pruyssen/ RKAVV