Voorburgs Dagblad | Recordaantal VCC’ers in herenselectie Oranje

Recordaantal VCC’ers in herenselectie Oranje

mainImage
Foto Catch of the Day

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands cricketteam, heeft onlangs de selectie voor het Nederlands herenelftal bekendgemaakt. VCC mag zich hofleverancier noemen met vier geselecteerden.

In de laatste tien jaar is VCC al de voornaamste leverancier van de Dutch Lions-jeugdelftallen, zowel bij jongens als bij de meisjes. De representatie op het allerhoogste niveau was tot nu toe iets bescheidener, hoewel Viv Kingma en Bas de Leede de laatste jaren al vaste klanten waren bij Oranje en er ook in de jaren ’90 diverse spelers bij Oranjeselecties zaten.

Van Voorburg CC zijn maar liefst vier spelers geselecteerd om uit te komen voor het nationale elftal: Brandon Glover, Clayton Floyd, Philippe Boissevain en Viv Kingma. Tel daarbij ook Bas de Leede -die dit seizoen uitkomt voor de Young Cricket Academy van de MCC, maar ook nog op de spelerslijst van de Voorburgers staat- en het zal duidelijk zijn dat de vorig jaar afgedwongen promotie ook de nationale keuzeheer niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

Voor VCC een selectie om trots op te zijn. Het is te hopen dat ze -ook in het oranje- veel op sportpark Westvliet te bewonderen zullen zijn.

Uit de Haagse regio werden verder geselecteerd Wesley Barresi en Tobias Visée van HBS en Tonny Staal en Hidde Overdijk van HCC. Van Quick werden ditmaal geen spelers geselecteerd.


Door: VCC | Foto: VCC