Ondanks uitblinkende Milco Vermeer sluit Forum Sport af met nederlaag

27 May 2018, 09:30 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het was de vraag of Forum Sport na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen FC Breukelen de accu weer had opgeladen.  Duidelijk antwoord: nee dus...De wedstrijd was amper begonnen toen Te Werve een grote mogelijkheid kreeg. Er was meteen discussie of de bal wel of niet de doellijn had gepasseerd. De arbiter besliste echter van niet.  In de negende minuut was er echter een vrije trap van aanvoerder Nuchel L’Ami. Keeper Kristian Stilting stompte de bal uit de kruising. In de 16e minuut toch de 1-0. Jordy de Bruin gaf vanaf rechts goed voor op spits Leo Dijkhuizen en hij tikte beheerst in. 1-0.

Forum Sport dicteerde de wedstrijd en het was de vraag wanneer de 2e goal zou vallen. Een mooie uittrap van keeper Milco Vermeer was eigenlijk de assist voor Leo Dijkhuizen. Hij passeerde de keeper maar schoot voorlangs. De ijverige Hugo van Diepenbeek legde nog een keer breed op Joshua Steebvoorden maar zijn schot vanaf de 16 was niet hard genoeg. Te Werve nam geleidelijk het initiatief over en kreeg nog twee grote kansen die door Milco Vermeer onschadelijk werden gemaakt.

Na rust een beter Te Werve dat al na 2 minuten de gelijkmaker scoorde. Doelpuntenmaker (oud Forum Sport speler) Jaël Paas. Een paar minuten later opnieuw Joël Paas die bijna scoorde, maar zijn schot ging net naast. Forum Sport probeerde wel van alles maar het leek of alle krachten waren weggevloeid. De tropische temperaturen hielpen daarbij ook niet echt.

Hugo van Diepenbeek kwam nog een keer alleen voor de keeper en besloot niet zelf af te ronden maar opzij af te leggen. Geen goal.

Trainer Steffens wisselde Joshua Steenvoorden en Jordy de Bruin voor de jonkies Edoardo Saurwalt en Dja L’Ami.

In de 62 e minuut de 1-2 door opnieuw een doelpunt van de sluwe spits Joël Paas. 1-2. Forum Sport zette opnieuw aan en kreeg via een overtreding op Mike de Graaf een penalty. Marc du Chatinier scoorde zijn 19e goal van dit seizoen. 2-2

Nog een wissel aan Voorburgse kant. Ian baggerman kwam erin voor Matthijs de Jong. Jammer dat Ian ongeveer 3 minuten later (69e min.) de bal ongelukkig na een kluts via zijn been achter keeper Milco Vermeer zag eindigen. 2-3

En die stand bleef tot het einde staan. Forum sport wilde wel maar kon het deze zaterdag niet echt brengen. En zo eindigde een prima seizoen van Forum Sport met een kleine kater. Dat is jammer want Forum Sport eindigde met 47 punten op een keurige 5e plaats en deed tot de één na laatste wedstrijd nog mee voor de prijzen. Felicitaties aan kampioen Volendam. Te Werve is veroordeeld tot de nacompetitie maar gaat daar wel met een goed gevoel aan beginnen.

Man of the Match werd Milco Vermeer. Hij ging samen met de 'Pupillen van de Week' Maayke van Heek en Jessie Koetsier op de foto.