Nederlaag voor zwak RKAVV

28 January 2019, 07:49 uur
Ook voor de technische staf was een teleurstellende middag/.

RKAVV heeft haar eerste nederlaag van 2019 geleden. Vorige week legde het een goede wedstrijd op de mat tegen koploper Halsteren, nu kende het een totale offday tegen het lagergeplaatste Leonidas. De aanwezige toeschouwers zullen zich tijdens de wedstrijd meermaals afgevraagd hebben of ze niet beter voor de klassieker hadden kunnen kiezen. In een zeer tamme wedstrijd waarin nauwelijks kansen te zien waren trokken de Rotterdammers aan het langste eind.

Het duel begon nog hoopgevend. Al binnen drie minuten stond Leonidas bij op voorsprong. Na een fraaie actie van Ibrahim El Morabit schoot hij maar net voorlangs. RKAVV kwam er aanvallend amper aan te pas. Na een half uur was het Oussama Yekhlef die namens Leonidas de paal trof.

Ook de tweede helft was niet hoogstaand. Hamza Boukhari zorgde met twee schoten nog voor enig Leidschendams gevaar. Aan de andere kant redde doelman Mike Ten Kroode knap een inzet van Assad El Harti. Met nog tien minuten op de klok werd Rico de Boer tijdens het uitverdedigen vol in zijn rug gelopen door David Kappel. Arbiter Tunnissen stond er bovenop maar zag de duidelijke overtreding over het hoofd. Een fatale fout want na de overtreding viel de bal voor de voeten van Oussama Yekhlef die de 0-1 maakte. Na afloop gaf scheidsrechter Tunnissen, na het zien van de beelden, toe dat hij had moeten fluiten voor een vrije trap. Sportief van de Limburgse leidsman, maar een hele dure en pijnlijke beslissing voor RKAVV. RKAVV probeerde in de slotfase een gelijkmaker te forceren, die viel niet en vlak voor het eindsignaal counterde Leonidas ook nog naar 0-2 via Jeremy van Uunen.

Door: Jonas Bloemen