Luuk Goedbloed scoort in blessuretijd

24 November 2019, 08:21 uur

Pas ver in blessuretijd slaagde Forum Sport door een treffer van Luuk Goedbloed erin langszij te komen bij SV Voorschoten (1-1), dat dankzij een ‘schlemielige’ strafschop (benut door Ronnie Verplancke) twaalf minuten voor tijd op voorsprong was gekomen. De ontlading bij de Voorburgers was dan ook groot. Vooral bij de man van de gelijkmaker, Luuk Goedbloed. Want juist hij was even daarvoor de veroorzaker van de pingel.

Terwijl hij zichtbaar van zijn welverdiende biertje geniet, beschrijft Luuk Goedbloed bijna tot in detail wat er zich in die 78ste minuut in de eigen zestien afspeelde. Het was op dat moment alle hens aan dek voor het doel van goalie Justin van Look, overigens terecht uitgeroepen tot ‘man of the match’. Goedbloed: ,,Terwijl ik op mijn knieën lag, rolde de bal mijn kant op. Maar toen ik wilde opstaan om de bal weg te werken, caramboleerde die via mijn knie tegen mijn hand. Op dat moment kun je wel door de grond zakken. 1-0 achter en met nog amper twaalf minuten op de klok. Dan weet je dat het tegen een goede ploeg als Voorschoten lastig wordt. Als dan uitgerekend jij ver in blessuretijd toch nog voor de gelijkmaker zorgt, dan ga je uiteraard wel even uit je bol.’’

Vertrouwen

Die late goal van Luuk Goedbloed betekende zijn achtste treffer van het seizoen. Vorig jaar nog RKDEO om samen met teamgenoot Jordy Pronk de overstap naar Forum Sport te maken. ,,En nog geen seconde spijt gehad’’, glundert de 22-jarige en boomlange spits, die het voorbije seizoen goed was voor vijftien treffers bij zijn club. ,,Terwijl ik de laatste zes wedstrijden wegens een schorsing moest toekijken vanaf de zijlijn. Natuurlijk was het in het begin wennen om op dit niveau te spelen. En ik durf te beweren dat we met de huidige tiende plek veel te laag staan. Het zijn de persoonlijke fouten, die ons elke keer opbreken. Aan de andere kant, we scoren tot nu toe elke wedstrijd. Dat geeft ook een hoop vertrouwen.’’

Spektakel

Het zag er overigens lang naar uit dat het duel aan de Prins Bernhardlaan zonder treffers zou eindigen. Zeker geen bloedeloze 0-0, want beide ploegen wilden gezien het spelbeeld zeker geen genoegen nemen met slechts één schamel punt. Twee aanvallend ingestelde teams zorgden soms voor het nodige spektakel voor beide doelen. Tom Bijen en Oalid Faik tekenden voor de eerste Voorburgse wapenfeiten, terwijl aan de kant de bezoekers via Ronnie Verplancke, Peer van Paasen – de beste man bij SV Voorschoten – doelman Justin van Look ook behoorlijk op de proef stelden. Ook in het tweede bedrijf twee aan elkaar gewaagde ploegen, waarbij de gasten na wat interne verschuivingen na een klein kwartier het betere van het spel hadden. In die fase ontpopte Justin van Look zich dankzij enorme reflexen en formidabele reddingen zich als de ‘Held van Voetbalpark ’t Loo’.

Op de perfect ingeschoten penalty van Verplancke had de goalie weliswaar geen verweer, maar dat hij zijn ploeg nadien op een bijna onnavolgbare wijze toch nog in de wedstrijd hield, mag dan ook niet onvermeld blijven. Dat Forum Sport op de valreep nog een puntje uit het vuur sleepte, heeft het ondanks de bevrijdende goal van Luuk Goedbloed, toch vooral te danken aan zijn doelman Justin van Look, die afgelopen seizoen nog bij SV Voorschoten onder de lat stond.

Door: André Buurman