Jop Verhagen helpt RKAVV aan zege

3 February 2019, 08:09 uur
Ook op deze archieffoto wordt Jop Verhagen bejubeld om een treffer. Dit was gisteren in Nuenen dus ook het geval.

RKAVV heeft zich knap herpakt na de pijnlijke nederlaag tegen Leonidas. Op bezoek bij de nummer vijf Nuenen knokte het zich naar een belangrijke driepunter.  Na elf minuten kreeg RKAVV een tegenvaller te verwerken. Een harde tackle van Janic Teunissen zorgde ervoor dat Hamza Boukhari met een, op het oog ernistige, blessure de strijd moest staken. De tumult die vervolgens ontstond bleek later een van de weinig opwindende momenten uit het eerste bedrijf te zijn. RKAVV bestreed het voetbal wat Nuenen graag speelt met veel strijd. De Brabanders creëerden dan ook amper kansen, iets waar RKAVV zelf ook nauwelijks aan toe kwam.

Vijf minuten na de thee brak Jop Verhagen de wedstrijd open. Hij gaf een vrije trap vanaf zo'n 25 meter een zwabber mee waardoor doelman Keeris de bal niet kon stoppen: 0-1. De openingstreffer zorgde voor veel opluchting aan Leidschendamse kant. Daarnaast was het doelpunt de oorzaak van een nog scherper RKAVV. Robin Steffens schoot niet veel later maar net naast het doel. Achterin kwam de ploeg van Maurizio Ceccucci nauwelijks in de problemen. Dankzij de inzet was het de groen-witte formatie van trainer Jan Poortvliet telkens voor. De grootste kansen op een doelpunt waren dan ook voor RKAVV. Ver in blessuretijd was het toch nog Nuenen wat scoorde, maar met kunst- en vliegwerk van doelman Ten Kroode werd dat voorkomen.

Door: Jonas Bloemen