Jong en oud alsnog klaar voor mooie cricketzomer

1 July 2020, 20:35 uur
Sport
mainImage

Menig cricketer zal op zeker moment tijdens de lockdown hebben gedacht dat er deze zomer helemaal geen cricket zou worden gespeeld. Maar door de geleidelijke versoepeling van maatregelen bereidt de club zich nu voor op nog drie mooie maanden vol met cricket. Sinds 11 mei zijn de trainingen alweer begonnen; eerst alleen met jeugdleden en daarna ook met de senioren. De laatste weken is er veel onderling gespeeld, onder andere in twee interne competities die zijn opgestart. Cricket is een niet-contactsport die op een groot veld wordt gespeeld, waardoor het relatief eenvoudig is om de NOC*NSF-coronaprotocollen na te leven.

Cricket is een zomersport waarvan de competitie loopt van begin mei tot en met eind augustus. De bond komt deze week met plannen hoe de competitie er in de restende maanden uit kan zien, waarbij niet uitgesloten is dat er ook in september zal worden gespeeld.

Hoe dat programma er ook precies uit gaat zien, VCC bloeit als nooit tevoren. Steeds meer kinderen en hun ouders ontdekken hoe ontspannen, divers en internationaal de sport is. In alle leeftijdscategorieën zijn er één of twee teams en vanaf vorige week is er zelfs een clubje 5-7 jarigen aan de gang om de beginselen van deze van oorsprong Engelse sport onder de knie te krijgen.

Als je deze zomer ook lekker met bat en bal aan de slag wilt en je vindt het leuk om in een omgeving met verschillende culturen de vele facetten van het cricketspel te leren, kom dan gerust eens langs op ons prachtige veld op sportpark Westvliet voor een paar vrijblijvende trainingen. Je kunt ook een mailtje sturen naar [email protected]