Haase blij met optreden op 'traag gras'

1 July 2019, 19:01 uur
Sport
mainImage
ANP
Robin Haase.

Robin Haase maakte indruk met zijn optreden in de eerste ronde van Wimbledon. Hij stond tegen de Slowaak Jozef Kovalik slechts vijf games af (6-1 6-3 6-1) en was blij hoe hij zich op de naar zijn woorden "trage grasbaan" manifesteerde.

"Ik ben heel blij met mijn optreden. Natuurlijk helpt die jongen ook mee, maar ik speelde erg goed. Hij begon niet top en ik sloeg in de beginfase wel een aantal goede ballen en had vanaf het begin veel druk. Verdedigend was het top", aldus Haase.

"Mijn service liep goed en dat is een groot voordeel. Niet zozeer omdat het een snelle baan is, maar omdat het gewoon heel moeilijk bewegen is. Daardoor was er nooit spanning in mijn servicegame en kon ik in zijn games veel vrijer spelen."

Haase domineerde in de lange slagenwisselingen en noteerde 35 winners, veelal van achteruit. "Gras is niet meer zo snel als vroeger. Toen ik voor de eerste keer in Rosmalen speelde, sloeg ik geen bal vanaf de baseline. Het was alleen maar zo snel mogelijk naar het net. Sommige oud-spelers en coaches die over het huidige grastennis praten, snappen er geen bal van."

In de derde set kreeg Haase een applausje van Kovalik en alle toeschouwers na het slaan van een passing met links. Haase tennist met rechts, maar is in het dagelijks leven linkshandig. "Schrijven, tanden poetsen, alles doe ik met links, soms train ik zelfs even met links", aldus de nummer 76 van de wereld.

"Ik was zo jong toen ik begon met tennissen dat ik niet snapte hoe ik moest serveren. En wat doe je als kind? Dan ga je na-apen en de service van spelers nadoen. Soms denk ik weleens: tenniste ik maar met links, want dat past wel bij mijn creatieve spel."


Door: ANP