Gino Lauwers is er weer bij

15 February 2019, 11:37 uur
Sport
mainImage
Alexander Wagener
Gino Lauwers keert terug van een blessure.

Na de ruime overwinning vorige week op vv De Meeuwen uit Zoutelande is er deze week scherp getraind door de selectiespelers van Forum Sport. Onder leiding van het trainersduo Steffens-Den Dulk werd de focus verlegd naar het uitduel bij RVVH in Ridderkerk.

RVVH werd opgericht in 1918 en bestaat dus ruim 100 jaar. De vereniging kent een rijke historie. Het behaalde in het seizoen 1966-1967 het landskampioenschap bij de zaterdag amateurs. Nog niet zo lang geleden, seizoen 2014-2015 ,na 5 seizoenen Hoofdklasse,  promotie naar de topklasse .Ze hebben daar 1 seizoen gespeeld. Daarna weer Hoofdklasse. Vorig seizoen gedegradeerd naar de 1e klasse.cGelet op het verleden spelen ze nu beneden hun stand.

Op papier lijkt het misschien goed mogelijk om bij RVVH drie punten op te halen. Maar in de praktijk is dat toch echt anders. Een kat in het nauw….En voor RVVH geldt dat.

RVVH staat met 11 punten op laatste plaats en alle alarmbellen zijn afgegaan. In de winterstop is het elftal versterkt en na een nipte nederlaag uit bij SHO op 19 januari werd vorige week bij Die Haghe gewonnen met 1-2.

De verschillen in de 1e klasse B zijn miniem en met een overwinning haakt RVVH weer aan bij de 6-7 ploegen die boven hen staan.n Forum Sport staat met 20 punten uit 14 wedstrijden op de 7e plaats en kan bij winst hele goede zaken doen. Met een overwinning sluit het weer aan bij de top vier. Zeker met de wetenschap dat Forum Sport nog 1 wedstrijd heeft in te halen. Op 3 maart a.s. uit bij Delta Sport. Gelet op de gretigheid ,de ambitie en het vertrouwen bij de spelersgroep zijn er kansen..

Forum Sport treedt aan met een fitte selectie. Gino Lauwers keert na een blessure weer terug in de wedstrijdselectie. Alleen Lorenzo Seymonson is er als gevolg van een blessure, opgelopen tegen de Meeuwen, niet bij.

Een belangrijke wedstrijd dus bij RVVH. De staf en spelers rekenen op een grote groep supporters om hen aan te moedigen. Het is niet zo ver weg, onder de rook van Rotterdam, dus dat gaat wel lukken!

Zaterdag 16 februari 2019 , aanvang 14.30 uur RVVH – Forum Sport, Sportpark Ridderkerk, Sportlaan 12 Ridderkerk

 


Door: Jean Nederlof