Gevoelige nederlaag voor Forum Sport

20 January 2019, 08:26 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Supporters en bestuurders van beide verenigingen waren het er na afloop over eens dat de wedstrijd tussen vv Kloetinge en Forum Sport eigenlijk geen winnaar verdiende. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en al was het spel niet altijd even mooi, spannend en boeiend was het wel.

Een gelijkspel zou de juiste verhouding weergeven. Maar helaas voor iedereen aan Forum Sport kant, de balans aan het einde van de wedstrijd: Kloetinge 3 punten, Forum Sport 0.

Forum Sport begon de wedstrijd tegen het Zeeuwse Kloetinge, getraind door Marcel Lourens de broer van de vroegere Forum Sport trainer André Lourens, erg goed. Misschien wel door de vuurwerk show, vlak voor de wedstrijd, maar Forum Sport stond er vanaf de 1e minuut.

De mannen van trainer Bas Steffens zetten vanaf het begin goed druk, pasten zich goed aan op het zachte, zware grasveld en waren de eerste 20 minuten de bovenliggende partij.

Tot de 27e minuut. Een lange bal vanuit de verdediging van Kloetinge werd door de verdedigers van Forum Sport verkeerd beoordeeld, keeper Jurriaan Jouvenaar probeerde wat hij kon, maar de alerte Ramon Janson tikte de bal naast Jurriaan inhet doel. Tergend langzaam rolde de bal bij de 2e paal binnen. Dit keer geen polletje wat de bal van koers deed veranderen.

Deze 1-0 kwam werkelijk onverwacht.

Forum Sport was duidelijk van slag en 4 minuten later was er opnieuw weifelend ingrijpen achterin waardoor Roy Mulder de grote aanhang van Kloetinge opnieuw kon laten juichen. De bal die plotseling uit de kluts voor zijn voeten viel werd hard en hoog boven Jurriaan Jouvenaar ingeschoten. 2-0 voor Kloetinge.

Forum Sport probeerde voor rust nog van alles om de aansluitingstreffer te maken maar het was niet overtuigend.

De thee werd met 2-0 bereikt.

En dan hoop je dat Forum Sport na rust wat terug kan doen zodat het weer een echte wedstrijd wordt. In ieder geval 2 wissels. Joshua Steenvoorden en Sebastiaan van Beek voor Hugo van Diepenbeek en Orlando Agues Ribeiro.

De trouwe aanhang van Forum Sport werd in de 46e minuut op haar wenken bediend. De razendsnelle rechterspits Lorenzo Seymonson trok de bal vanaf rechts strak voor op spits Marcel du Chatinier. In een poging dat te beletten schoot een Kloetinge verdediger de bal keihard achter zijn eigen doelman Timo Jansen.

De goal werd door de stadion speaker toegekend aan Marc du Chatinier. De Forum Sport supporters vonden dat prima.

Twee minuten later alweer 3-1. Nr 20 van Kloetinge, Can Özgan schoot de bal van 15 meter hard binnen. 3-1 voor Kloetinge. Wedstrijd gespeeld? Integendeel!

Forum Sport gooide alle schroom van zich af en ging vol voor een beter resultaat. In de 60e minuur werd Lorenzo Seymonson op rechts aangespeeld. Met een mooie actie stuurde hij de linkervleugelverdediger van Kloetinge het Zeeuwse bos in en schoot de bal hard binnen. 3-2.

Vanaf dat moment was Forum Sport weer de betere ploeg. Aanval op aanval op het doel van keeper Timo Jansen. In de 65e minuut werd Lorenzo Seymonson gewisseld voor Mostava Frederik, in de hoop nog meer aanvallende impulsen te krijgen. Wel jammer dat Lorenzo er uit werd gehaald want hij was heel goed bezig.

Forum Sport probeerde van alles. Het zat niet mee. Iedereen voelde dat de gelijkmaker er aan zat te komen maar, ondanks schoten van  Joshua Steenvoorden, Mostava Frederik, Nyche L’Ami , Mike de Graaf en Gino Lauwers, het lukte niet.

Scheidrechter Hilgersom floot een goede wedstrijd. Het was bij vlagen een stevige pot voetbal maar hij hield het, met slecht 2 gele kaarten voor Kloetinge spelers, prima onder controle.

Vv Kloetinge blij, Forum Sport teleurgesteld. En dan, met 0 punten is de terugreis van Kloetinge/Goes naar Voorburg best lang.

Het positieve dat we konden meenemen is het besef is dat de ploeg het laatste half uur in staat was Kloetinge diep in de verdediging te drukken met veel overtuiging in het spel.

Met dat spel van Forum Sport  krijgt Poortugaal het volgende week moeilijk in Voorburg.