Geen stunt ADO Den Haag bij start play-offs

17 February 2019, 15:52 uur
Nadine Noordam: in 100e wedstrijd gewisseld

door Roeland Gelink

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag is er niet in geslaagd de play-offs om het landskampioenschap met een stunt te starten. In Hengelo werd ondanks kansen op meer met 2-0 verloren van FC Twente.

In de eerste helft deden de Haagse vrouwen niet veel onder voor hun tegenstanders. FC Twente zorgde wel voor de eerste dreiging en trof in de openingsfase de lat. Uit een vrije trap van Victoria Pelova zorgde ook de mee naar voren getrokken rechtsback Allyssa Daal voor gevaar, maar zij kon de kans niet afronden.

Bij het naderen van de rust zag doelvrouw Barbara Lorsheyd de lat opnieuw redding brengen bij een Twentse kopbal. ADO Den Haag antwoordde met een aanval via sneltrein Chasity Grant. Maartje Looijen kwam een teenlengte tekort om haar voorzet te verzilveren.

Na de rust verving Taylor Ziemer Nadine Noordam, die haar 100e wedstrijd voor ADO Den Haag speelde. Een blessure voor Maartje Looijen dwong trainer Arend Regeer om in de persoon van belofte Ilham Abali een tweede wissel het veld in te sturen. Pelova stuurde Pia Rijsdijk weg met een dieptepass, maar de spits kreeg de bal niet goed mee.

Halverwege de tweede helft nam Pelova het doel van afstand zelf onder vuur. De bal ging rakelings naast. Een minuut later wist Renate Jansen aan de andere kant wel het doel te vinden: 1-0. De Haagse ploeg zette daarna alles op alles om in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen. Een van richting veranderd schot van Rijsdijk belandde precies in de handen van de keeper.

In de laatste tien minuten kregen derde invalster Annouk Boshuizen en Daal nog kopkansen uit vrije trappen van Pelova, maar een treffer zat er niet in. Nadat Sharon Kok na een tweede gele kaart het veld had moeten verlaten, legde Joëlle Smits uit een counter voor FC Twente de eindstand vast.

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Daal, Kok, Mesker, Olislagers, Noordam (46. Ziemer), Speelman (77. Boshuizen), Pelova, Grant, Rijsdijk, Looijen (54. Abali)