Forum Sport wint, maar mist nacompetitie

27 May 2019, 19:39 uur
Alexander Wagener (Archief)
Marc du Chatenier stijlvol in actie.

Er werd volop gespeculeerd voor de wedstrijd van Forum Sport tegen BVCB. Bij winst zouden er nog kansen op nacompetitie zijn. Die Haghe kan zeker winnen van Honselersdijk etc.etc. De werkelijkheid was anders.

Forum Sport was veruit de betere ploeg in de wedstrijd tegen de gasten uit Bergschenhoek. Scherp in de duels, meer creativiteit in het spel en technisch beter. In de 15e minuut werd het 1-0 dor een doelpunt van linkervleugelverdedier Timo Ploumen. Hij werd keurig aangespeeld door Mostava Frederik en haalde hard uit met zijn rechter. Keeper Mark Gaerthe was kansloos. Forum Sport was heer en meester op het veld en het was jammer dat dit overwicht niet meer doelpunten opleverd.

In de rust waren de bestuurders van BVCB er niet gerust op. Promotie degradatie dreigde, ook al door de andere tussenstanden in de poule. En waar een beetje op gerekend was: een feller BVCB na rust bleek onjuist.

Forum Sport hield het initiatief. Het kon de voorsprong uitbreiden naar 2-0. Edoardo Saurwalt gleed een scherpe voorzet van Brian de Jong in de 74e minuut binnen. De wedstrijd was gespeeld. De afscheid nemende trainer Bas Steffens wisselde nog drie keer. De geblesseerde Tom Bijen werd vervangen door Marc du Chatinier en Brian de Jong en Edoardo Saurwalt maakten plaats voor Joshua Stenvoorden en Orlando Agues Ribeiro. Aan de stand veranderde niets meer. Bij het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Albert de Jong stond er 2-0 op het scorebord.

Met spanning werden de uitslagen van de andere wedstrijden bekeken. Rijsoord pakte de titel. Honselersdjk won ruim uit bij Die Haghe en zo greep Forum Sport naast de prijzen. BVCB speelde zich op doelsaldo veilig en daar was de opluchting enorm!  Maar met 42 punten uit 26 wedstrijden is het voor Forum Sport een goed seizoen geweest. Veel mooie wedstrijden , volop jeugdspelers die zijn doorgebroken. Op naar het volgende seizoen.

Na afloop werden de spelersprijzen uitgreikt en werd er afscheid genomen van de vertrekkende spelers en van trainer Bas Steffens. Het was nog lang gezellig op sportpark t Loo.

Door: Jean Nederlof