'Forum Sport genot om naar te kijken'

24 March 2019, 09:22 uur
Mike de Graaf wordt bejubeld om zijn treffer.

De verwachtingen waren hooggespannen op Sportpark 't Loo in Voorburg. Vorige week een verdiende overwinning op Brielle en nu kwam de nummer twee van de competitie, Kloetinge, op bezoek. Zou de knappe prestatie van vorige week een vervolg krijgen? Blijft de 4e plaats in zicht? Ook voor Kloetinge een wedstrijd met grote belangen. De ploeg is in strijd gewikkeld om de 1e plaats met Rijsoord en SHO. Puntverlies zou pijnlijk zijn....

De wedstrijd was amper 2 minuten oud toen centrale verdediger Gino Lauwers een "professionele overtreding" maakte net buiten de zestien. Scheidsrechter van der perk trok resoluut de gele kaart. Een goede beslissing maar voor een verdediger is zo'n vroege gele kaart altijd lastig, want dan speel je toch de rest van de wedstrijd met de rem erop. Forum Sport nam het initiatief en speelde de eerste 20-25 minuten Kloetinge terug op eigen helft. Op geen enkele manier was te zien waarom de ploeg uit Zeeland zo hoog geklasseerd staat. Een doelpunt kon niet uitblijven en toen Mike de Graaf in de 25e minuut uit een hoekschop, genomen door Nychel L'Ami,  de 1-0 binnenkopte was dat meer dan verdiend.

Voor Kloetinge was het een soort "wake up call" want het elftal speelde vanaf die goal veel aanvallender en was een aantal keren driegend voor keeper Jurrian Jouvenaar gekomen. Het duurde maar 6 minuten en het was gelijk. Na een vermeende overtreding van een Kloetinge speler op de 16 meter van Forum Sport kreeg verdediger Dario van Breukelen niet de vrije trap mee maar liet de scheidsrechter doorspelen. Uit de hierop volgende aanval schoot Daan Esser de bal hard en zuiver binnen 1-1. Opvallend dat juist Daan Esser scoorde want hij speelde weer voor het eerst mee bij Kloetinge na vele maanden blessureleed.

Tot de rust was Kloetinge sterker en het was voor Forum Sport mooi dat de 1e helft met 1-1 eindigde. Na rust twee ploegen die voor de overwinning wilden gaan. Het was dan ook een enorme tegenvaller toen Gino Lauwers in de 52e minuut zijn 2e gele kaart kreeg wegens wegtrappen van de bal na een fluitsignaal. Nog 38 minuten spelen met 10 man tegen een sterke tegenstander. Het leek een bijna onmogelijke opgave.

Trainer Bas Steffens wisselde tactisch. Aanvaller Edoardo Saurwalt eruit voor rechterverdediger Gijs Hebing. Mike de Graaf schoof op naar het centrum van de verdediging.

En zie, er kwamen bepaalde krachten bij Forum Sport los. De overgebleven 10 spelers deden er nog een schepje bovenop en speelden Kloetinge zo nu en dan met knap countervoetbal in de problemen. Wat een vechtlust, wat een collectief. Voor de Forum Sport supporters heerlijk om naar te kijken.

In de 61 minuut loon naar werken. Tom Bijen, vorige week nog kilometervreter genoemd, deze zaterdag noemde oer supporter Ben de Ridder hem longenloper,  kopte voor het doel van Kloetinge doelman Timo Jansen de bal naar de opgekomen Mike de Graaf die voor de 2e keer hard binnenkopte. Forum Sport trok zich na deze goal terug, ving Kloetinge op voor haar eigen strafschopgebied, maar bleef loeren op de counter. In de 70e minuut een lange bal op Orlando Agues de Ribeiro. Hij leek te gaan scoren maar werd op het laatste moment onreglementair gestopt door de linkerverdediger van Kloetinge. Strafschop!

Aanvoerder Mike de Graaf pakte de bal en schoot de strafschop binnen. 3-1. Hattrick voor Mike die vandaag voorop ging in de strijd. Het leverde hem na afloop terecht de "man of the match" prijs op! (op de foto wordt de 3e treffer gevierd)

Na dit doelpunt nog 20 minuten te gaan. Forum sport hield zonder al te veel problemen stand. Orlando Agues Ribeiro en Marc du Chatinier werden vervangen door Joshua Steenvoorden en Jerone Godett.

Nog een grote kans voor Jordy de Bruin die bijna de 4-1 binnenschoot. Aan de andere kant toonde Jurrian Jouvenaar zijn klasse bij 2 gevaarlijke aanvallen. Het bleef 3-1 voor Forum Sport. Drie punten erbij maar vooral veel trots bij de Forum Sporters. Wat een strijd en wat een beloning! Voor Kloetinge een zware nederlaag. Pleister op de wond: ook Rijsoord verloor.

Volgende week voor Forum Sport een vrije zaterdag en dan over twee weken op naar koploper SHO! Dat belooft wat!

Door: Jean Nederlof