Forum Sport doodziek van late tegentreffer

19 May 2019, 08:41 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De strijd om een ticket voor de nacompetitie in de eerste klasse B blijft tot op de slotdag ongekend spannend. Forum Sport had tot vijf minuten voor tijd tegen concurrent Honselersdijk die belangrijke vierde plek op de ranglijst, die recht geeft op dat extra toetje, stevig in handen, maar liet die tot ongenoegen van de Voorburgse aanhang ook weer net zo hard uit handen glippen (1-1).

De Voorburgers hadden op Sportpark de Strijp een dubbelslag kunnen slaan, want de goden leken de formatie van Bas Steffens aanvankelijk gunstig gezind te zijn, aangezien alle directe concurrenten voor die derde periodetitel kostbare punten verspeelden. Maar de ploeg van Piet Boon en met name de man van de belangrijke Westlandse treffer, Tom van Veen, dacht daar toch iets anders over.

Het doelpunt een kwartier voor tijd van invaller Orlando Agues Ribeiro op aangeven van Edoardo Saurwalt, die even hiervoor Marc du Chatenier had afgelost, bleek uiteindelijk niet voldoende om Forum Sport al met een half been in de nacompetitie te brengen. De 0-1 was op dat moment slechts een magere afspiegeling van de onderlinge krachtsverschillen en het groot aantal kansen dat de bezoekers weliswaar creëerden, maar met name door prima doelmanswerk van Boy Zuijderwijk niet tot doelpunten konden worden omgezet. Jordy de Bruin, Mostava Frederik (aluminium), Gino Lauwers (vuisten Zuijderwijk), Tom Bijen en Dario van Breukelen, het zestal kon zich na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Eric Roeten wel de haren uit het hoofd trekken.

De sfeer in de kleedkamer van Forum Sport was na afloop dan ook om te snijden. De domper was groot, de kater gigantisch. De teleurstelling droop dan ook van de gezichten van de spelers en staf af. Tom Bijen zuchtte nog maar eens diep en na een korte stilte gaf hij ruiterlijk toe echt doodziek te zijn van die late tegentreffer van Honselersdijk. ,,Ze hebben in de hele wedstrijd zegge en schrijve één uitgespeelde kans gekregen en die gaat er nog in ook. Wat we onszelf kunnen aanrekenen? Die 1-1 had natuurlijk nooit mogen vallen. Ik houd het maar op een misverstand achterin, want iedereen wachtte kennelijk op iedereen. We hadden de wedstrijd zelf veel eerder al kunnen en moeten beslissen. Voor de rust twee, drie uitgesproken kansen en in de tweede helft minstens vier. Dat mag ik mezelf ook aanrekenen. Twee prima mogelijkheden, maar die broodnodige tweede goal valt niet. Zo’n laat tegendoelpunt, dat moet je altijd incalculeren, maar dat mag niet doorslaggevend zijn. Als zo vaak deze competitie, we belonen ons niet. Zeker in deze fase is dit vreselijk balen. Maar er is nog hoop, al moeten komende week wel alle kwartjes de goede kant op rollen. We hebben het alleen niet meer in eigen hand.’’

De nummer 10 van de Voorburgers doelde op de cruciale partijen, die op de slotdag van de reguliere competitie op het programma prijken. Honselersdijk staat nog altijd vierde en heeft twee punten voorsprong op Forum Sport, dat thuis het nog altijd niet veilige BVCB ontvangt. De Westlanders gaan op bezoek bij Die Haghe. Forum Sport moet winnen om nog kans te maken op die vierde plek, maar dan zal Die Haghe de helpende hand moeten toesteken en minstens twee punten afsnoepen van Honselersdijk. Het doelsaldo is dan doorslaggevend. Dat van Forum Sport (+19) is aanzienlijk beter dan dat van de debutant in de eerste klasse (+2). Belangrijk is ook het duel tussen koploper Rijsoord (2-1 zege op SHO) en Kloetinge, dat van het arme Deltasport geen spaan heel liet (0-9). De Zeeuwen zijn al verzekerd van nacompetitie, maar kunnen zelfs de titel en ook de derde periode pakken als het met vijf of meer treffers verschil wint van Rijsoord. In dat geval wordt zaterdagmiddag rond de klok van half vijf flink rekenen geblazen, welke ploegen zich uiteindelijk kunnen opmaken voor dat extra douceurtje, de drie vacante plekken in de hoofdklasse.

 

 


Door: André Buurman