Forum Sport blijft in de race

12 May 2019, 09:58 uur
Alexander Wagener (Archief)
Tom Bijen was net als op deze archiefplaat van Alexander Wagener niet te houden.

Forum Sport boekte een 3-0 winst op Heinenoord De Voorburgers wisten bij aanvang van de wedstrijd dat alleen een overwinning kansen zou bieden op een mogelijke periodetitel. Winst zou essentieel zijn en dan mogelijk puntverlies van de huidige nummer 4, Honselersdijk dat uit speelde bij Brielle.

Een behoorlijk gewijzigd team van het trainersduo Steffens – den Turk door de afwezigheid van Nychel L’ Ami, Hugo van Diepenbeek, Joshua Steenvoorden en Orlando Seymonson. Gino Lauwers was wel weer aanwezig maar startte op de bank.

Aan de andere kant Heinenoord van de na dit seizoen naar Zwaluwen Vlaardingen vertrekkende trainer Ralph Kalkman. Heinenoord is nog niet helemaal veilig en het zou voor dit team mooi zijn minimaal 1 punt uit Voorburg mee te nemen om volgend seizoen de nieuwe trainer Joop Hiele te verzekeren van een plaats in de 1e klasse.

Heinenoord begon de wedstrijd beter dan Forum Sport. Het nam het initiatief en speelde met veel druk naar voren. Forum Sport kon niet goed in z’n spel komen, speelde onsamenhangend en was heel slordig in de passing. Maar hoewel Heinenoord de betere ploeg was waren er niet echt uitespeelde kansen. Die was er wel aan Forum Sport kant voor Tom Bijen die in de 25e minuut uit een pass van rechts hard kon inschieten. Doelman Martijn Terlouw stond op de goede plek!

De wedstrijd bleef van matig niveau. Beide ploegen wilden wel, maar het lukte niet.

Toch nog een grote kans voor Forum Sporter Mosava Frederik die vlak voor rust op 5 meter van de goal de bal overschoot.

Da de thee een beter Forum Sport dat de controle over de wedstrijd in handen nam.

Heinenoord verdedigde met veel inzet maar raakte geirriteerd en veel spelers probeerden verbaal de zaak recht te zetten. Zonder resultaat. Al in de 50e minuut de 1e goal voor Forum Sport. Een strakke voorzet van Jordi de Bruin werd vallend ingekopt door aanvoerder Mike de Graaf. 1-0 Een paar minuten later opnieuw een voorzet van Jordy de Bruin, ditmaal op het hoof van Mostava Frederik. De goed leidende scheidsrechter v.d. Perk keurde het doelpunt af vanwege vermeend buitenspel.

In de 65 e minuut werd de ijverige rechterspits Brian de Jong gewisseld voor Edoardo Saurwalt.

Het was diezelfde Edoardo die in de 70e minuut een lange voorzet van rechts vanaf de achterlijn terugkopte op Jordy de Bruin die beheerst met het hoofd scoorde: 2-0. De wedstrijd was gespeeld. In de 90e minuut kon uitblinker Jordy de Bruin met een prachtige lob over de keeper de 3-0 aantekenen. Een verdiende overwinning van Forum Sport dat na afloop hoorde dat Honselersdijk in Brielle met 3-3 had gelijkgespeeld. Dat maakt de wedstrijd volgende week bij Honselersdijk uiterst interessant. Forum Sport staat nu 2 punten achter op Honselersdijk. De winnaar van de wedstrijd volgende week maakt een erg grote kans mee te gaan doen aan de nacompetitie.

Opstelling Forum Sport: Jurrian Jouvenaar, Gijs hebing, Mike de Graaf, Timo Ploumen, Jordy de Bruin, Mostava Frederik (71 e min. Gino Lauwers), Tom Bijen, Marc du Chatinier, Brian de Jong (65e min. Edoardo Saurwalt), Dario van Breukelen, Sebastiaan van Beek.

Door: Jean Nederlof