Evenwicht tussen NAC en ADO

26 January 2019, 06:45 uur
Oraneg Pictures
Danny Bakker probeert Van Anholt af te stoppen

NAC Breda en ADO Den Haag hebben beide een punt overgehouden aan het duel in Breda: 1-1. De ploeg uit Breda heeft door het gelijkspel nu weer een punt meer dan hekkensluiter De Graafschap. De Hagenaars hebben 21 punten en staan elfde.

ADO domineerde de eerste helft in Breda en kwam op 1-0 via Melvyn Lorenzen. De aanvaller schoot raak op aangeven van Sheraldo Becker, die de diepte in was gestuurd door Abdenasser El Khayati. Lorenzen had op slag van rust de 2-0 op zijn voet, maar wist een voorzet van Becker niet te verzilveren.

NAC bracht in de tweede helft Gervane Kastaneer en dat betaalde zich al snel uit. De aanvaller maakte in de 50e minuut op snelheid een goede schijnbeweging en schoot de bal met rechts langs doelman Indy Groothuizen. Het opgeleefde NAC kreeg vervolgens goede kansen via de van Crystal Palace overgekomen Britse aanvaller Sullay Kaikai, maar vergat net als ADO in de eerste helft opnieuw te scoren.

Het resulteerde erin dat de NAC-spelers van het veld gingen met het gevoel dat er meer in had gezeten. De ploeg van Mitchell van der Gaag speelde de tweede helft met meer durf en kreeg meerdere kansen op de 2-1. ADO kwam behalve een kans voor Danny Bakker vroeg in de tweede helft niet meer verder dan het tegenhouden van de NAC-aanvallen. ''Gezien de tweede helft moeten we tevreden zijn met een punt", zei aanvoerder Aaron Meijers tegen FOX Sports.