Cartouche maakt kans op promotie

20 May 2019, 11:39 uur
Sport
mainImage
Hein Athmer

Het werd een mooi middagje voor de Voorburgers. Niet alleen werd er met 1-3 gewonnen van HBS, ook verzekerde de ploeg van coach Pieterse, na goed nieuws uit Amsterdam, van de play-offs. Aldaar won Hurley namelijk van Schaerweijde, waardoor een plek in de top 3 de groenhemden niet meer kan ontgaan.

Het verschil tussen de twee ploegen op de ranglijst was groot en dat was ook op het veld zichtbaar. Cartouche had het beste van het spel en creëerde kans op kans. Maar scoren lukte niet, ook dankzij goed keeperswerk aan HBS zijde. Een 0-0 ruststand was daarvan het resultaat.

Na de rust zette Cartouche nog maar eens aan en dat leverde een kwartier voor tijd eindelijk wat op. De strafcorner van Kranstauber werd nog gestopt, maar in de nastoot was het Jochem Blok die de ban brak. Niet veel later verdubbelde Kranstauber de marge door een strafcorner binnen te pushen: 0-2.

HBS, dat strijdt voor lijdsbehoud, speelde daarna vol op de aanval en maakte het in de slotfase weer spannend door, middels een strafcornervariant, de aansluitingstreffer te maken. Maar het was Yorick van der Vlis die, nadat de thuisploeg z’n keeper had ingewisseld voor een extra veldspeler, de 1-3 binnensloeg.

Cartouche kan zich daardoor opmaken voor het toetje van de competitie en speelt over 2 weken tegen HCKZ of Tilburg voor promotie naar de Hoofdklasse.


Door: Cartouche