‘C & D Open’ belooft spektakel

2 June 2019, 09:01 uur
Sport
mainImage
Anouk Bakker/ Voorburgs Dagblad
Carlos Pereira en zijn vrouw Alesia zijn tijdens de C & D Open gastheer en gastvrouw op Tennispark Vreugd en Rust.

Van zaterdag 15 tot en met zondag 23 juni wordt op Tennispark Vreugd en Rust alweer het achtste C & D Open Toernooi gehouden. Steven van der Velden (eigenaar van Tennispark Vreugd & Rust) zal ook dit jaar de wedstrijdleiding op zich nemen. Belangrijkste verbetering dit jaar is dat men zich nu ook specifiek kan inschrijven met speelsterkte 8, zowel in het enkel- als in het (senioren) dubbelspel. “Het gaat om een groots opgezet open toernooi voor alle KNLTB leden”, zegt horeca-ondernemer Carlos Pereira. “Uit de hele regio komen tennissers naar ons park om te ervaren hoe sportief en gezellig ‘Vreugd en Rust’ zal zijn. We rekenen op een hoop wedstrijden van een goed niveau. Kortom, de verwachtingen zijn ook in sportief opzicht hoog gespannen”.

Naast de inspanningen op de banen is er daarbuiten tijdens de week van het Open Toernooi veel te beleven. “Er zijn muzikale optredens te bewonderen en uiteraard ook tal van culinaire gerechten te verkrijgen”, vervolgt Carlos Pereira. “Voor jong en oud wordt het toernooi een gezellig samenzijn, waarbij ook onze wijkfunctie voorop staat. We nodigen daarom bewoners en ondernemers van het Huygenskwartier uit om te komen kijken en de lokale tennissers aan te moedigen. We gaan door middel van een dagelijkse loterij overigens ook vele mooie prijzen van onze sponsors weggeven”.

Inschrijven

De inschrijving voor het Open Toernooi op ‘Vreugd en Rust’ is inmiddels geopend. Via de website toernooi.nl is het mogelijk om in te schrijven. Dan moet men daarvoor ‘Sobri’ c.q. ‘Vreugd en Rust’ intikken, waarna het C & D Open zichtbaar wordt. “De ambitie is om zo’n tweehonderd tennissers te mogen begroeten”, aldus Carlos Pereira. “We adviseren iedereen wel om snel in te schrijven, want het toernooi is bijzonder populair”.

Sponsors

De bekende Voorburgse tennisser TomCees Doorschodt is samen met zijn collega Marcel van der Toolen namens C & D Makelaardij de hoofdsponsor, daarbij zullen Tennis leveranciers zoals Tennisdirect en Tecnifiber mee sponsoren in de prijzen en aankleding van het toernooi. Ook behoren Central Park Voorburg, Brasserie De Koepel, Winkel van Ginkel, Heineken en ’t Proefhuys tot de sponsors die het toernooi een warm hart toedragen. “We zijn hen hier uiteraard bijzonder dankbaar voor”, besluit Carlos Pereira. “Het tekent ook hun maatschappelijke betrokkenheid. Dit uit zich mede ook in het feit dat we hebben besloten om Hospice Het Vliethuys als goed doel aan te wijzen. Van ieder gerecht wordt een bijdrage aan deze mooie instelling afgestaan. Het bestuur is tijdens de finaledag dan ook onze gast”.

 


Door: Bart Bakker